Kalev Kütt, Armis Priskus ja Marek Karu andsid küll parima, aga teisel poolajal vastaste põhipommitajat Mathias Pederseni pidurdada ei suudetud.

Foto: Gertrud Alatare / HC Tallinn
Käsipall
4. detsember 2021, 16:40

HC Tallinn viskas rootslastele poole vähem, kui endale lasti

HC Tallinn jätkas laupäeval mänge EHF European Cup sarjas, kui kolmanda ringi avakohtumises võõrustati Sõle spordihoones Rootsi klubi Alingsås HK. Kahekordne Rootsi meister sai kindla võidu tulemusega 36 : 18 (17 : 10). Pühapäevane kordusmäng peetakse Kalevi spordihallis algusega kell 14.

Eelmistes ringides eurosarjast Serbia klubi Šabaci RK Metaloplastika ning Ukraina meeskonna HC Donbasi välja lülitanud Alingsås alustas paremini ning sai kuuendaks minutiks 4 : 1 ette. Vigastatud Aleksei Štšerbaki puudumisel algkoosseisu saanud Markus Oliver Mädo vähendas aga kaotusseisu minimaalseks, 4 : 3.

Seejärel patustasid pealinlased tehnilise praagiga, jäid koguni üheksaks minutiks väravata ja julgelt mängijaid vahetanud 2009. ja 2014. aasta Rootsi meister rebis eest. 16. minutil tuli Jacob Lundahli tabamusest 10 : 3. Seisult 11 : 4 sai Tallinn mängu paremini käima ja viskedki hakkasid tabama.

Kaks väravat nii Jürgen Roobalt kui ka Marek Karult aitasid kodumeeskonnal teha 5 : 1 minispurdi ning 24. minutiks oli seis 12 : 9. Igor Skiba viskest tuli minut hiljem veel 13 : 10, kuid Alingsås lõpetas poolaja nelja vastuseta väravaga. Neist kolm saatis võrku Soome koondise vasakäär Christoffer Thor.

Tallinn tabas avapoolajal viskeid 40protsendiliselt. Kiita polnud ka Alingsåsi numbrid, näiteks vastaste ohtlikem pommitaja, Rootsi meistriliiga snaiprite tabeli esikolmikusse kuuluv taanlane Mathias Pedersen sai Armis Priskuse ja Marius Aleksejevi selja taha vaid kaks viset üheksast.

Teise pooltunni algul säras vastaste tuntuim pallur, endine Rootsi koondise joonemängija Niclas Barud, kes blokeeris nii Mädo kui ka Kaspar Leesi visked. Siiski realiseeris Mädo karistusviske ja Vladislav Barõlov vähendas kaotusseisu veelgi. Tallinlaste isukat võitlust pärssisid mitu kaheminutilist karistust ja vastaste väravavaht Rickard Frisk.

Hästi hakkasid tabama vaheajal sihiku paika sättinud Pedersen ja paremäär Rasmus Torbjörnsson ning viimase täpsest karistusviskest rebenes 45. minutil vahe kümneväravaliseks – 25 : 15. Tallinna järjekordse üheksaminutilise väravapõua lõpetas küll Kalev Kütt, aga rootslased olid püüdmatult eest läinud.

Alingsås HK võitis lõpuks kohtumise 36 : 18 ja võib pühapäeval Kalevi spordihallis toimuva korduskohtumise eel end küllalt kindlalt tunda. Mädo viskas Tallinna kasuks neli, Rooba, Kütt ja Barõlov kolm väravat. Pederseni arvele jäi mängu parimana üheksa tabamust. Kohtumise üks kangelasi oli kahtlemata puurivaht Frisk, kelle tõrjeprotsendiks kujunes 47.

„Iga meeskond oleks raskustes, kui võtta ära kolm võtmemängijat ja nii meiegi. Alingsåsil oli selgelt rohkem kvaliteeti ning meie jaoks oli tegu liiga raske pähkliga. Avapoolaja hea periood andis meile veidi lootust, aga siis tegime vigu ja ehkki poisid võitlesid tublilt, on 18-väravaline kaotus liiga suur,“ tunnistas Tallinna peatreener Bo Østergaard.