VASTUOLULINE MEES: Treenerid peavad Ardo Kaselat andekaks võrkpalluriks, ent distsipliinirikkumised võivad tema karjääri lõpetada.Foto: Jarek Jõepera
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
10. aprill 2001, 23:00

Distsipliinirikkumine võttis Kaselalt koha koondises

Eesti võrkpallikoondise peatreener Andres Toode otsustas Eesti meistrivõistluste finaalseeria ajal alkoholi pruukimisega liialdanud ning seetõttu nigelat mängu näidanud Ardo Kasela koondisest välja jätta.

Pärast finaalseeria kolmandas mängus Pärnu alistamist sattus Kasela suurde pidutsemistuhinasse. Toode väitel nähti teda veel järgmisel päeval ebakaines olekus. Päev hiljem sai Pere Leib seeria neljandas mängus hävitava kaotuse, ühtlasi tähendas see allajäämist ka seeria kokkuvõttes.

“Kasela mängis alla igasugu arvestust,” kurjustas Toode. “Parematel päevadel küündib tema pallingu vastuvõtu protsent üle seitsmekümne. Seekord jäi see viiekümne kanti. Nüüd, kui tema teod on teada, pole selles midagi imelikku. Avo Keel ütles pärast mängu, et otsis servides just teda, nii tulid kerged punktid.”

“Olen teda mitu korda mudast välja toonud.”

Toode ei mõista, kuidas Kasela võis teda sellisel kombel alt vedada. “Olen teda mitu korda mudast välja toonud,” ohkas ta. “Seekord ei hakka ma enam tema eest võitlema. Otsustasime koos teise treeneri Anders Skuiniga, et jätame ta koondisest välja.”

Kaselale tuli peatreeneri otsus üllatusena. “Toode pole mulle midagi ütelnud, olen otsusest sügavalt pettunud,” väitis ta nukra häälega. “Samas on treeneril õigus valida, keda koondisse kutsuda, ent kavatsen talle kindlasti helistada ning selgitust küsida.”

Vabandus aitaks karistust kergendada

Mängumees eitas alkoholi pruukimist. “Pärast mängu oli tõesti väike istumine, ent see on tavaline. Mingit joomist pole olnud, mul on ju ometigi mõistus peas,” sõnas ta kindlalt.

Toode sõnul kuulis ta Kasela patustamisest ühe meeskonnakaaslase vahendusel. “Mulle meeldivad tõtt rääkivad inimesed, kui Ardo oma viga ei tunnista ja vabandust ei palu, pole tal tulevikuski koondisse asja,” kinnitas Toode.

Seni koondises põhilibero rolli kandnud Kasela teenetest loobumine seab treenerid raskesse seisu. Suvel ootavad ees EM ja MM alagrupiturniirid. Esialgu hõivab Kasela koha Raigi Tatrik. “Tatriku vastuvõtt on nõrgem, ent kaitses mängib ta Kaselast pareminigi,” hindas Toode.

Kasela põhjendas nigelat mänguvormi vähese treenitusega. “Liitusin meeskonnaga alles aastavahetusel, vahepeal polnud ma pool aastat harjutanud,” selgitas Kasela. “Ravisin põlvevigastust ja olin juba loobunud mõttest tänavu veel platsile tulla. Olen Toodele tänulik, et ta mind ikkagi kutsus.”

Seni koondise põhituumikusse kuulunud mängija sõnul lootis ta tippvormi jõuda just suvel peetavateks EM ja MM alagrupimängudeks. “Näen võrkpallurina tulevikku, soovin ennast platsil tõestada,” lausus Kasela. “See mäng on minu jaoks väga tähtis.”

Toode on Kaselat võrkpallis hoidnud

Eesti koondisest eemaldamine pole Kaselale esimene sarnane juhtum. Eelmisel hooajal loobus Pere Leiva meeskond tema teenetest, põhjuseks samuti distsipliinirikkumised. Sattunud raskesse seisu, kutsuti Andres Toode õhutusel ta meeskonda tagasi.

Hüvasse vormi jõudnuna mängis ta suvel Eesti koondises EM valiksarjas. Paraku ei soovinud sügisel ükski Eesti klubi temaga lepingut sõlmida. Taas oli Toode see, kes Kasela aastavahetusel üles otsis ja meeskonda kutsus. “Selgitasin juhtkonnale, et ilma Kaselata, ei saa korralikust pallingu vastuvõtust rääkidagi,” meenutas Toode. “Tema tulekuga muutus meie mäng kindlamaks, tagasilöök saabus alles kohamängudes.”