Max Verstappeni auto teisaldamine.

Foto: Hassan Ammar / AP / Scanpix
Vormel 1
4. detsember 2021, 20:25

VIDEO | DRAAMA! Pika puuga kiireimat ringi sõitnud Verstappen põrutas kvalifikatsiooni viimases kurvis seina ja kinkis võidu Hamiltonile (1)

Vormel 1 hooaja eelviimane etapp sõidetakse Saudi Araabias ning kvalifikatsioon viis pinged juba haripunkti. Max Verstappen oli ilmselgelt sõitmas päeva kiireimat ringi, ent sõitis viimases kurvis seina ja kinkis seega esimese stardikoha oma suurimale konkurendile Lewis Hamiltonile.

Hamiltoni järel alustab teiselt stardikohalt tema meeskonnakaaslane Valtteri Bottas. Verstappen oli esimese kahe sektori järel Mercedese esinumbrist üle kahe kümnendiku kiirem, ent viimases kurvis ei suutnud rajale püsima jääda. Ka kiire ringi alguses oli Red Bulli piloodil üks napikas, kuid siis suutis ta veel pääseda.

„Ma ei saa täpselt aru, mis mu kiirel ringil juhtus. Kolmas koht on pettumus, aga vähemalt nägime, et auto on siin rajal kiire. Eks näis, mis homme saab,“ kommenteeris Verstappen võistlusjärgses intervjuus. Hamilton tunnistas, et Saudi Araabias on väga raske rada. „Päris imeline, mis siia on suudetud ehitada. Fenomenaalselt kiire ringrada. Meeskonna jaoks on tänane tulemus suurepärane ja imeline töö ka Valtterilt. Ta on selle spordiala ajaloo parim meeskonnakaaslane!“

Verstappeni jaoks ei pruugi halvad uudised veel läbi olla, sest nüüd on vaja selgeks teha, mis autol viga sai.

Ajaloo esimene Saudi Araabia GP saab stardi pühapäeval kell 19.30. Enne eelviimast etappi on Verstappenil kirjas 351,5 ja Hamiltonil 343,5 punkti.