Felix Zwayer osutab penaltipunktile, Jude Bellingham tema selja taga ei suuda mõista, mis toimub.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Jalgpall
5. detsember 2021, 10:10

VIDEOD | Skandaalne penalti Saksamaa superlahingus! Borussia noor staar: mida muud oodatagi kohtunikult, kes on osalenud kokkuleppemängus

Saksamaa jalgpalli Bundesligas peeti laupäeva õhtul järjekordne „Der Klassiker“ ehk lahing sealsete suurklubide Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayerni vahel. Matši võitis 3 : 2 Bayern, kuid penalti, mis neile selle võidu tõi, oli pehmelt öeldes… Pehme.

Kodumeeskond Borussia asus juba 5. minutil Julian Brandti väravast juhtima, kuid neli minutit hiljem Robert Lewandowski viigistas ning esimese poolaja eelviimasel minutil viis Kingsley Coman Bayerni ka juhtima.

Teise poolaja alguses tõi Erling Braut Haalandi tabamus tabloole taas viigiseisu, ent viimane sõna jäi Bayernile, kui 77. minutil nägi mängu peakohtunik Felix Zwayer VARi abil, et nurgalöögijärgses olukorras oli Borussia pallur Mats Hummels mänginud karistusalas käega. Teenitud penalti realiseeris oma 16. liigaväravaks Lewandowski ja tõi sellega Bayernile ka 3 : 2 võidu.

Penaltiolukord videos alates 0:34:

Borussia nooruke poolkaitsja Jude Bellingham polnud selle penaltiga aga absoluutselt nõus ning tuletas mängujärgses intevjuus meelde ka aastate eest juhtunut, kus Zwayer oli abikohtunikuna osalenud kokkuleppemängudes ning võtnud ühe matši eel vastu 300 eurot altkäemaksu, et mitte teha ühe meeskonna jaoks kahjulikke otsuseid.

„Minu jaoks polnud see penalti,“ põrutas 18aastane Inglismaa koondislane Bellingham. „Hummels isegi ei vaadanud palli poole, ta võitles oma koha eest.

Kuid võite vaadata ka paljusid teisi kohtuniku otsuseid selles mängus. Ent kui anda suurim mäng Saksamaal kohtunikule, kes on varem osalenud kokkuleppemängus – mida sa siis muud ootadki?“

14. vooru järel on Bayern Bundesliga liider 34 punktiga. Borussia on teine, kaotades pärast laupäevast kaotust oma suurele rivaalile nelja punktiga.