Esikolmik (vasakult prantslane Emilien Jacquelin, rootslane Sebastian Samuelsson ja norralane Vetle Sjastad Christiansen) tuli viimasesse tiiru koos, kuid ainult Christiansen tabas kõik viis lasku.

Foto: AFP / SCANPIX
Talisport
5. detsember 2021, 17:06

Jälitussõidu võitis norralane Christiansen, Soome meestel polnud ligi 16 aastat nii hästi läinud kui täna (4)

Laskesuusatamise Östersundi MK-etapi meeste 12,5 km jälitussõidu võitis norralane Vetle Sjastad Christiansen, kes alustas võistlust viiendalt kohalt ja liidrist 31,1 sekundit hiljem.

Christianseni võidu võti oli kiire ja täpne tegutsemine lasketiirus: ta eksis 20 lasu peale vaid korra, mida oli lähikonkurentidest selgelt vähem.

Põnevus püsis viimase püstitiiruni, sest sinna tuli esikolmik Christiansen, Sebastian Samuelsson ja Emilien Jacquelin koos. Norralane tabas kõik viis märki, rootslane ja prantslane läksid trahviringile.

Tugevama lõpuspurdi toel saavutas teise koha neljapäevase sprindi võitja Samuelsson, kes oli tänagi kiireim suusataja, kuid suusatas neli 150 meetri pikkust trahviringi. Teisena startinud Jacquelin eksis kolm korda ja kaotas Samuelssonile 1,2 sekundit.

Elu parima võistluse tegi soomlane Tero Seppälä, kes tõusis sprindi 16. kohalt viiendaks (1; +52,1). Soome mehed jõudsid viimati esiviisikusse 2006. aasta Torino olümpial, kui Paavo Puurunen jäi ühisstardis esimesena medalita.

Kui vaadata eraldi puhtalt tänase võistluse aegu (st ilma sprindi kaotuseta), oligi parim Christiansen. Talle järgnesid austerlane Simon Eder ja itaallane Tomasso Giacomel, kes tõusid vastavalt 27. kohalt 6ndaks ja 26. kohalt 7ndaks.

Tänased paremad (vasakult tulemused, laskeajad, suusaajad, tänase võistluse ajad):