Marie Kaldvee ja Harri Lill.

Foto: Martin Ahven
Talisport
7. detsember 2021, 22:58

KAHJU: Eesti kurlingupaaril libises olümpiapääse käest (1)

Eesti kurlingu segapaar Marie Kaldvee ja Harri Lill kaotas teisipäeval olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril Lõuna-Koreale ja Soomele, millega libises neil Pekingi pilet käest.

Pekingi olümpiamängudele pääseb kümme segapaari. Pilet on juba taskus kaheksal duol, aga kuna eestlastel läks maikuus toimunud MM aia taha (2 võitu, 7 kaotust ja 19. koht), siis võitlevad nad sel nädalal 14 koondisega kahe olümpiakoha eest Hollandis toimuval kvalifikatsiooniturniiril.

B-alagrupi avakohtumises kohtusid eestlased pühapäeval USA paariga Vicky Persinger – Chris Plys, kus nad kaotasid avavooru 0 : 4. Kuigi järgmise kahe vooruga võitlesid Kaldvee – Lill tabloole viigi, siis neljandas voorus saadud 0 : 3 kaotusega said matši üle kontrolli taas vastased ning eestlased leppisid lõpuks 6 : 11 kaotusega.

Märgatavalt tasavägisemalt kulges kohtumine duoga Daina Barone – Arnis Veidemanis. Lätlased juhtisid kolme vooru järel 3 : 1, aga neljanda vastasseisu võitsid eestlased 3 : 0, viienda omakorda lõunanaabrid 3 : 0. Vaheldumisi viimase viske eelisega võite noppinud naabrid olid kaheksa vooru järel 8 : 8 viigis, mistap võitja selgus lisavoorus. Selle võitsid kahjuks lätlased 1 : 0.

Esmaspäeva hilisõhtul kohtusid eestlased Jaapani paariga Chiaki Matsumura – Yasumasa Tanida. Kaldvee ja Lill neile võimalust ei pakkunud, kui nelja vooru järel juhiti 4 : 1 ning lõppeks võideti matš 8 : 2.

Teisipäeval andsid eestlased kõva lahingu esimesed kolm kohtumist võitnud Lõuna-Korea duole Minji Kim – Kijoeng Lee, kui kolme vooru järel juhtisid nad 5 : 0 ning enne viimast vooru oli Kaldvee – Lill ees 8 : 6. Aga kaheksanda vooru võitsid korealased 2 : 0 ning ka lisavoorus jäid nad sama seisuga peale.

Nii olid Eesti edasipääsulootused veel vaid teoreetilised, aga need kustutas õhtuses kohtumises soomlased Oona ja Aku Kauste. Kuigi eestlased pääsesid ette 1 : 0, siis ebaõnnestunud kolmanda vooru järel oli tablool juba 1 : 6 ning põhjanaabrid võitsid kohtumise kindlalt 10 : 4.

B-gruppi juhivad Lõuna-Korea ja USA, kellel on viis võitu ja null kaotust. Neile järgnevad Soome (3-2), Jaapan (2-3), Läti (2-4), Eesti (1-4) ja Uus-Meremaa (0-5). Grupis mängivad kõik koondised omavahel läbi, järgmisesse ringi pääsevad kolm esimest, mistap eestlased tänavu olümpial ei võistle. Kolmapäeval kohtub Eesti Uus-Meremaa duoga.