Tyson Fury.

Foto: Reuters / Scanpix
Võitlussport
6. detsember 2021, 17:03

Frustreerunud Fury: kui saan aasta sportlase nominendiks, siis kaeban teid kohtusse

Tyson Fury ähvardas BBC kohtusse kaevata, kui ta nomineeritakse Suurbritannia aasta sportlaseks.

Briti poksija Tyson Fury kukutas oktoobris Deontay Wilderi, millega sai endale WBC ja The Ring maailmameistrivööd ning eeldatavasti on mees hetkel maailma parim raskekaallane. Nii soovib Suurbritannia rahvusringhääling atleedi nomineerida aasta parimate sportlaste sekka, aga poksija ise ei soovi sellest midagi kuulda. „See ei tähenda minu jaoks midagi. Ma ei vaja seda ega taha seda. Kui nad mind nimekirja lisavad, siis peavad nad suhtlema mu advokaatidega. Andke see kellelegi, kes seda vajab. Mina seda ei vaja,” põrutas Fury briti ajalehele The Telegraph.

„Me nagunii teame, kes on aasta sportlane – mina. Kes teeb midagi sarnast, et läbib Las Vegases lahingu, lõbustab fänne ja laulab siis publikule?“ küsis ta.

Tegu pole esimese sarnase tüliga, sest ka möödunud aastal väljendas Fury valjult nördimust. Poksija meelest on sarnased auhinnad mõttetud ning ta kuulutas ennast „rahva tšempioniks“. BBC siiski ei eemaldanud meest nimekirjast, sest nende esindaja sõnul koostasid listi sõltumatud eksperdid, kes hindasid atleete nende saavutuste põhjal. 

BBC ja Fury suusad läksid esmakordselt risti 2015. aastal, kui inimesed andsid petitsioonis üle 100 000 allkirja, et poksija seksistlike ja homofoobsete kommentaaride tõttu nimekirjast eemaldataks. 2018. aastal jäi Fury üllatuslikult nimekirjast välja ning aasta sportlaseks valiti rattur Geraint Thomas. 

„Nad ei annaks seda mulle ega tunnustaks mind ka siis, kui võidaksin 50 maailmameistrivööd. Ma oleksin pidanud selle juba kolm korda võitma. Mul on naine ja lapsed. See on kõik auhinnad, mida ma vajan,” lausus Fury toona.

Tänavune suurfavoriit on tennisetäht Emma Raducanu, möödunud aastal võitis esikoha vormeliäss Lewis Hamilton.