Rene Hofer.

Foto: KTM images/Ray Archer
Auto-Moto uudised
6. detsember 2021, 18:14

TRAGÖÖDIA: motokrossitalent hukkus lumelaviinis (1)

Austrias Salzburgi lähedal hukkus lumelaviini all kolm inimest, kellest üks oli üliandekas Austria krossisõitja René Hofer, kes oleks järgmise aasta 4. jaanuaril saanud 20aastaseks. 

Austria meedia sõnul oli teised hukkunud 19aastane Michael Weissmann ja 24aastane Bastian Wolf, kes mõlemad tegelevad motokrossiga madalamal tasemel. Õnnetus juhtus laupäeva pärastlõunal kell 13.45. Hofer oli 11liikmelises grupis, kes üritasid suuskadel vallutada Lackenspitzi mäetippu, kui seltskonda tabas umbes 200 meetri laiune ja 500 meetri pikkune laviin.

Uudisteagentuuri APA andmetel suri kaks inimest kohe ja üks hiljem Klagenfurti haiglas. Veel kaks grupi liiget said vigastada ja viidi Tamswegi haiglasse. Päästeoperatsioonis osales viis helikopterit ja 120 inimest. Viimane hukkunutest leiti alles neli tundi pärast õnnetust.

Austerlastest on motokrossis maailmameistriteks tulnud Heinz Kinigadner (võitis MM-kulla 1984. Ja 1985. aastal 125kuubikuliste seas) ja Matthias Walkner (tuli MX3-maailmameistriks 2012. aastal). Hoferist loodeti nende mantlipärijat, sest noormees võitis juunioride seas väiksemates klassides nii EM- kui MM-tiitli. Tänavu võitles ta motokrossi MMil MX2 arvestuses ning võitis alates 1987. aastast esimese austerlasena MK-etapi.