Eesti naiste jäähokikoondis Leedus turniiril.

Foto: Leedu Jäähokiliit
Jäähoki
6. detsember 2021, 18:44

Üle 13 aasta rahvusvahelisel turniiril osalenud Eesti naiste hokikoondis teenis kohe võidu

Möödunud nädalavahetusel osales Eesti naiste jäähokikoondis üle 13 aasta rahvusvahelisel turniiril, kus kohtuti Ukraina ja Leedu naiskondadega. 

Laupäeval kohtus Eesti Vilniuses toimuval turniiril Ukraina naiskonnaga, kes alistati skooriga 3 : 1. Eesti eest sai tabamuse kirja Kairiin Jõemets (söödud Kirke Kulla, Diana Kaareste), Merlin Griffin (söötja Helen Mahla) ja Margaret Neering (söötja Svetlana Tsupsman). Pühapäevases mängus jäid sinisärgid aga 0 : 4 alla Leedu naiskonnale. 

Eesti naiste jäähokikoondise peatreener Inguna Lukaševica ütles, et tal on hea meel, et koondis osales rahvusvahelisel turniiril. „Meil oli hea võimalus testida mitmeid selle hooaja koondise kandidaate. Turniiri esimesel päeval võistlesime Ukraina koondislastega, kes olid kindlasti väga tänuväärsed vastased, sest sealsesse koosseisu kuulus kolm sarnase tasemega viisikut ning neil oli vähemalt kolm tugevat liidrit, kelle rünnakuid üritasime takistada. Esile tõstaksin väravavaht Delen Schüle, kelle suurepärane mäng võimaldas meil edu saavutada,“ rääkis ta hokiliidu pressiteenistuse vahendusel.

Tema silmis oli Leedu mõnevõrra tugevamast puust vastane. „Esimesel perioodil suutsime nende ohtlikke rünnakuid ära hoida. Edaspidi oli meie eesmärgiks testida võistkonna mängijaid nende positsioonidel ning jätkasime matši kõigi nelja liiniga, samal ajal kui vastased mängisid edasi valdavalt oma liidritega ning harvem vähemkogenud mängijatega. Võin öelda, et vaatamata 0 : 4 tulemusele olen Eesti koondise esitusega väga rahul, sest nüüd on selge, et koosseisu kuulub mitu head mängijat, kes võiksid koondist 2022 MMil esindada. Koondise kandidaatide parimaks mängijaks tunnistati Aleksandra-Olga Seppar,“ lisas Lukaševica, kelle sõnul üritatakse lähiajal veel sarnaseid kontrollikohtumisi pidada.

Leedus toimunud turniir on osaks ettevalmistusest kevadel toimuvale maailmameistrivõistluste III divisjoni B-grupi turniirile, kus ees ootavad Iisraeli, Serbia ning Bosnia ja Hertsegoviina koondised.