Andrea Adamo pole enam Hyundai rallimeeskonna juht.

Foto: Martin Ahven
WRC
7. detsember 2021, 15:21

POMMUUDIS: Tänaku ülemus astus tagasi! (17)

Hyundai rallimeeskond andis teada, et poolte kokkuleppel lõpetatakse päevapealt leping senise tiimibossi Andrea Adamoga. Itaallane töötas Hyundais viimased kuus aastat. Pressiteate kohaselt astub Adamo tagasi isiklikel põhjustel.

„Pärast kuut aastat Hyundai Motorsportis oleme kahepoolselt jõudnud kokkuleppele, et astun tagasi oma tiimijuhi rollist. Mul on aeg vaadata tagasi järeleandmatule ja edukale perioodile minu karjääris, mis oli täis tipphetki, häid mälestusi ja tiitleid. Olen uhke saavutatu üle: alates kadestusväärse kliendiautode programmi ülesehitamisest kuni meie järjestikkuste tiitliteni WTCR ja WRC sarjas. Soovin organisatsioonile edu tulevikuks!“ olid Adamo lahkumissõnad.

Adamo kohustused võtab lühiajaliselt üle Hyundai Motorsporti president Scott Noh. „Soovin tänada Andreat tema märkimisväärse panuse eest üle kuue aasta, mis on meile kindlustanud tähtsad tiitlid WRC ja WTRC sarjades. Saame vaadata tagasi mõnedele väga positiivsetele hetkedele ja soovin talle siiralt edu tulevikuks,“ sõnas Noh. „Meie töö jätkub plaanijärgselt 2022. aasta hooaja eel, mis algab Monte Carlo ralliga tuleval kuul.“

Teatavasti on Hyundai ettevalmistused 2022. aastaks senini kulgenud üle kivide ja kändude. Kui Toyota ja M-Sport valmistuvad juba oma tuleva hooaja Rally1 masinaid rahvusvahelisele autoliidule FIA ette näitama, siis Hyundai võttis alles mõned nädalad tagasi kasutusele selle autoversiooni, millest saab kunagi nende lõplik võistlusmasin.

Ka viimased testisõidud on kulgenud raskelt: esmalt tuli katsetamised edasi lükata ilmataadi vingerpusside tõttu ning seejärel kihutas Thierry Neuville tiimi ainsa valmis i20 testmasinaga jõkke. Piloot koos kaardilugejaga pääses suuremate vigastusteta, aga auto muutus täielikuks vrakiks.

Adamo lahkumine pole esimene kord lähiminevikus, kui Hyundai tiimi liikmed kasutavad selgitusena isiklikke vabandusi. Mäletatavasti ei võistelnud Ott Tänak perekondlikke põhjuseid välja tuues aasta viimasel etapil Monzas.