Kalev/Cramo võõrustas Saku Suurhallis Strasbourgi.

Foto: FIBA
Korvpall
7. detsember 2021, 20:57

BLOGI | Kalev/Cramo kaotas ellujäämismängu Prantsusmaa suurklubile

Kalev/Cramo kaotas korvpalli meistrite liiga viiendas voorus Prantsusmaa klubile Strasbourgi SIG 86 : 93.

Eesti meistril oli nelja ringi järel kirjas üks võit, mistap pidid tallinlased edasipääsulootuste säilitamiseks alistama Strasbourgi vähemalt kolme silmaga. Kalev/Cramo alustaski mängu hästi, kui Kamari Murphy ühe ja Kristjan Kitsingu viie punkti abil pääses meeskond ette 6 : 0. 

Kuid seejärel jäi Kalev/Cramo hätta kaitses, kui vastastel lubati katete tagant vabalt viskele John Roberson, kelle kolmanda tabanud kaugviske järel pääsesid külalised ette 14 : 10. Kolmepunktivisete sadu jätkus avaveerandi lõpuni, kui kuus korda kaugelt tabanud Strasbourg läks väikesele puhkusele seisult 30 : 22.

Teise veerandi alguses jõudis Kalev/Cramo Rauno Nurgeri kahese ja Marcis Vitolsi kolmese abil kahe punkti kaugusele (27 : 30), aga siis jooksis valitseva Eesti meistri mäng kokku. Järgmisel viiel ja poolel minutil patustasid kalevlased rumalate pallikaotuste ning raskete visetega, millega vastased tegid 8 : 0 spurdi ja kodumeeskond läks poolajapausile 38 : 47 kaotusseisust.

Puhkepausi järel pääsesid külalised ette juba kuraditosina silmaga, kuid siis pani Roberts Štelmahers platsile peamiselt eestlastest koosnenud viisiku, mis tassis meeskonna kolmanda veerandi lõpus mängu tagasi ning matši võitja selgus viimastel minutitel.

Neli minutit enne normaalaja lõppu pääses Kalev/Cramo Kristjan Kitsingu tabanud kaugviskest kahe silma kaugusele, aga lõpuminuteil tabasid Strasbourgi poolelt rasked ja ostustavad visked John Roberson ja Matt Mitchell ning tallinlased kaotasid matši 86 : 93. 

Strasbourgi juhendaja Lasse Tuovi ütles mängu järel, et see oli meeskonnale oluline võit. „Oleme väga palju Kalev/Cramot jälginud. Nad on näidanud väga häid mänge, viskava tiimina seda eriti just kodusaalis. Nad mängisid paar päeva tagasi, me polnud mõned nädalad mänginud, sestap oli oluline näha, kuidas mäng algab. Olen rahul, et kõik olid motiveeritud ja valmis. Reisides on oluline esimesel veerandil anda mängule toon ja suutsime seda,“ sedastas soomlane.

Kalev/Cramo parimatena tõid Kristjan Kitsing ja Davion Berry 17 punkti, Strasbourgi vedas kuus kaugviset tabanud Roberson, kelle arvele jäi 28 punkti ja 9 korvisöötu. F-alagrupis viimaseks jäänud tallinlased kohtuvad alagrupifaasi viimases mängus Bursa Tofasega

„Mängisime väga hea ja füüsiliselt tugeva meeskonna vastu,“ ütles matši järel Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. „Hooti olime kiiremad ja targemad, mil meil olid head seeriad. Kuid üldiselt me kaotasime ja ei suutnud Robersoni kinni saada. Ka Mitchellil oli hea päev. Õnnitlused vastasele.“

20:48
Kalev/Cramo kaotas mängu 86 : 93

Kalev võitles, aga jäi puudu… Berry ja Kitsing tõid 17, Melson 16 ning Lewis 15 silma. Strasbourgi parimana jäi kuus kaugviset tabanud Robersoni arvele 28 punkti ja 9 korvisöötu, Matt Mitchell toetas teda 19 punktiga.

20:45
Kalev/Cramo - Strasbourg 84 : 91

Minutilise mõttepausi järel tõi Matt Mitchell kaks punkti. Mängu lõpuni 51 sekundit.

20:42
Kalev/Cramo - Strasbourg 82 : 89

Melson tõi korvi alt kaks, aga Roberson pani vabakaid 2/2. Mängu lõpuni 1.20, nüüd läheb ime vaja…

20:41
Kalev/Cramo - Strasbourg 80 : 87

DeAndre Lansdowne tabas väga keerulise tagasihüppelt viske. Strasbourgi leegionärid on viimasel minutil kotti pannud väga keerulisi viskeid.

20:39
Kalev/Cramo - Strasbourg 80 : 85

Roberson taas! Mees võttis küljejoonelt pöördelt ja kõrvalehüppelt ülikeerulise kaugviske, mis sopsas… Kogenud ameeriklane teeb täna väga palju pahandust.

20:38
Kalev/Cramo - Strasbourg 80 : 82

Roberson laksas keskpositsoonilt, aga Lewis murdis korvi alla, kust tõi kaks punkti.

20:38
Kalev/Cramo - Strasbourg 78 : 80

Kitsing sopsas katte tagant keerulise kolmese!

20:37
Kalev/Cramo - Strasbourg 75 : 80

Silas Melsonilt tuli 2+1 rünnak, aga kaitses võttis Murphy veaga maha Udanohi. Kuid nigeerlane pani mööda mõlemad vabavisked. Neli minutit minna, vahe viis.

20:36
Kalev/Cramo - Strasbourg 72 : 80

Silas Melson tabas kolmese, aga üle käe pani kolmese vastu Jaromir Bohacik

20:32
Kalev/Cramo - Strasbourg 66 : 75

Väga-väga valus moment. Kalev/Cramo Murphy vajutas pealtpaneku rõngasse, vastastel esiti Crocker eksis, aga sai ise ründelaua, andis palli Mitchellile, kes sopsas kaugelt. Vahe võinuks olla viis, aga on üheksa… Štelmahers võttis ühtlasi kuus minutit enne normaalaja lõppu aja maha.

20:27
Kalev/Cramo - Strasbourg 63 : 72

Murphy tabas korvi alt, aga Mitchell vastas kaugelt.

20:27
Kalev/Cramo - Strasbourg 61 : 69

Ohjah… kaitses olid asjad jälle lappes ning Mitchell tõi lihtsad kaks silma.

20:26
Kalev/Cramo - Strasbourg 61 : 67

Ojars Silins tõi korvi alt Kalevi nelja silma kaugsele, aga Strasbourgil vastas samaga Yannis Morin. Hirmsasti läheks vaja nüüd kaitses paari õnnestumist…

20:23
Kalev/Cramo on kolmanda veerandi järel taga 59 : 65

Kolmanda veerandaja viimased punktid tõid Melson vabaviskejoonelt ning tallinlased on viimase kümne minuti eel taga kuuega.

20:22
Kalev/Cramo - Strasbourg 57 : 65

Ai, valus hetk. Nurger võttis 35 sekundit enne veerandaja lõppu palli vahelt, aga Melson kiirustas ja kaotas palli. John Roberson nõelas vastu kolmese ning andis sellega prantslastele taas hingamisruumi.

20:18
Kalev/Cramo - Strasbourg 57 : 62

Eestlased tassivad Kalevit tagasi! Kitsing leidis korvi alt Nurgeri, kes pani palli korvi. Vahe viis ja Strasbourg võttis aja maha…

20:18
Kalev/Cramo - Strasbourg 55 : 62

Nurgerilt kaks olulist õnnestumist korvi alt… Sealjuures teisele sopsamisele tegi eeltöö vahetusest sekkunud Martin Dorbek.

20:17
Kalev/Cramo - Strasbourg 51 : 62

Kohe kui tallinlastel tekib väike lootus, siis prantslastel leidub otsustaja. Sellel korral uhas Lansdowne kolmese.

20:14
Kalev/Cramo - Strasbourg 51 : 59

Berry tabas taas kaugelt ja hoiab Kalev/Cramot mängus. Kolmandal veerandil on mäng üsna robustne, kui kumbki meeskond väga loogilisi viskekohti ei leia ja käib üsna kole uhamine.

20:10
Kalev/Cramo - Strasbourg 46 : 59

Kalevi rõõm jäi üürikseks, sest Jaromir Bohaciki viie silma najal Strasbourg rebis taas eest

Loe rohkem