Madridi Atletico peatreener Diego Simeone tähistamas grupist edasi pääsemist.

Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
8. detsember 2021, 00:20

BLOGI | Rongi alt välja tulnud Atletico pääses meistrite liigas kaheksandikfinaali (1)

Jalgpalli meistrite liigas jaotati teisipäeval kohad alagruppides A, B, C ja D. Viimasena kindlustas edasipääsu kaheksandikfinaali Madridi Atletico, kes alistas dramaatilises kohtumises Porto 3 : 1.

Õhtu avapauk anti A-alagrupis, kus RB Leipzig alistas juba varem esikoha kindlustanud Manchester City 2 : 1 ja kindlustas sellega Euroopa liigasse viiva kolmanda koha. PSG tegi Club Bruggega sotid selgeks seitsme minutiga, kui kahel korral sai jala valgeks Kylian Mbappe. Teisel pooalajal lisas kaks tabamust Lionel Messi ning naftaklubi võitis kohtumise 4 : 1.

A-alagrupi lõppseis
Manchester City 12, PSG 11, RB Leipzig 7, Club Brugge 4

Tulevärki sai aga B-grupis, mille võidu oli juba kindlustanud Liverpool (enne viimase vooru mänge 15 punkti). Ülejäänud kolm satsi mahtusid aga ühe silma sisse, kui Porto (5) võõrustas kodustaadionil Madridi Atleticot (4) ning Liverpool sõitis külla Milanile (4).

Esimesena sai punni maha Milani meeskond, kes keerutas 29. minutil nurgalöögi värava suunas, kus Liverpooli kollkipper Alisson Becker puterdas palli enda ette ning Fikayo Tomori vajutas selle tühja. Nii tõusis Milan jooksvas tabelis teisele kohale, kuid nende eduseis püsis vaid seitse minutit. Siis tõrjus Itaalia satsi väravavaht Mike Maignan Alex Oxlade-Chamberlaini pommlöögi värava ette, kust selle lajatas võrku Mo Salah. See omakord tähendas, et virtuaalselt tõusis taas teiseks Porto.

Lõpuks mängis Milan ise oma võimalused maha, kui esimese poolaja kangelane Fikayo Tomori tegi kaitses ränga prohmaka ja kingituse võttis 55. minutil vastu Liverpooli ründaja Divock Origi. Porto ja Atletico mängus oli seis sel hetkel 0 : 0, sealjuures oli Hispaania klubi suure surve all ning teinud vaid kaks pealelööki.

Kuid Atletico sai 56. minutil nurgalöögi, mille Geoffrey Kondogbia suunas peaga edasi Antoine Griezmannile, kelle jalast põrkus pall võrku. Kümme minutit hiljem läks platsil mäsuks, kui Yannick Carrasco äsas vastasele, sai punase ja Atletico jäi vähemusse. Pika segaduse järel mäng jätkus, kuid koheselt korjas sarnase teo eest punase Porto kaitsja Wendell.

Porto otsis maruliselt viigiväravat, mis oleks nad taas tõusnud grupis teisele kohale, aga normaalaja viimasel minutil realiseeris kiirrünnaku Angel Correa ning kaks minutit hiljem viis Rodrigo De Paul külalised ette 3 : 0. 95. minutil teenis Porto 11 meetri karistuslöögi, mille lõi võrku Sergio Oliveira, aga see oli meeskonnale väike lohutus, sest edasipääs libises käest.

B-alagrupp
Liverpool 18, Atletico 7, Porto 5, Milan 4

C-grupis pingeid polnud, sest nelja meeskonna lõppkohad olid selged. Nii seljatas Amsterdami Ajax 4 : 2 Lissaboni Sportingi ning edasipääsulootused minetanud Dortmundi Borussia purustas Istanbuli Besiktasi 5 : 0.

Tähelepanu väärib vaid tõik, et Ajaxi avavärava lõi Sebastien Haller. Meistrite liiga ajaloos on kaks mängijat löönud kõigis kuues alagrupimängus värava. Esimene oli Cristiano Ronaldo hooajal 2017–2018, teine on alates teisipäevast Haller. Haller tegi sealjuures meistrite liigas tänavu debüüdi ja tal kulus 10 värava löömiseks kuus matši. Seegi on uus rekord. Enne teda jõudis kümne tabamuseni kõige kiiremini Erling Braut Haaland, kes vajas selleks seitset kohtumist.

C-alagrupp
Ajax 18, Sporting 9, Dortmund 9, Besiktas 0

D-grupis oli lahtine veel võitja, sest Milano Inter tõusnuks Reali alistamise puhul neist mööda. Kuid matši läks juhtima 17. minutil Madrid, kui Toni Kroos vajutas kauglöögi posti kõrvale. Teisel poolaja keskel võttis rumala punase kaardi Inter poolkaitsja Nicolo Barella ning Madridi 2 : 0 võidu kindlustas Marco Asensio ilulöök. Idabloki derbis leppisid Šahtar ja Serif 1 : 1 viiki.

D-alagrupp
Madridi Real 15, Inter 10, Šerif 7, Šahtar 2

00:12
23:57
Porto - Atletico 1 : 3

Porto sai ühe värava kätte, kui 95. minutil realiseeris 11 meetri karistuslöögi Sergio Oliveira. Kuid suurt lohutust see neile ei paku, sest käes olnud edasipääs libises käest.

23:52
Porto - Atletico 0 : 3

92. minutil eksis rängalt Porto kaitsja Chancel Mbemba, kes andis palli vastastele ning Rodrigo De Paul lõi Atletico kolmanda värava… Veel teise poolaja alguses tundus, et Porto värav on vaid aja küsimus ning külalisi hoidsid mängus vaid Jan Oblaki imetõrjed. Aga see ongi jalgpall.

23:50
Porto - Atletico 0 : 2

Porto otsis viigiväravat, mis oleks nad taas tõusnud grupis teisele kohale, aga normaalaja viimasel minutil pääses kiirrünnakusse Madrid, kui Antoine Griezmann leidis Angel Correa, kes lahendas olukorra külmavereliselt. Atletico tuli rongi alt välja ja kindlustas grupis teise koha!

23:48

Milan oli 1 : 2 kaotusseisus paari korral päris lähedal, aga parimaks jäi Kessie võimalus, kui ta ei suutnud väravavahiga silmitsi pääsedes Alissoni üle mängida…

23:46
Dortmundi Borussia - Besiktas 5 : 0

Borussia andis 80. minutil nurgalöögi värava ette, kust selle toksas võrku Haaland. Kas 63. minutil platsile pääsenud Norra talent lööb täna kübara?

23:43
Madridi Real - Milano Inter 2 : 0

Reali grupivõidu kindlustas iluväravaga Marco Asensio, kes võttis 79. minutil karistusala nurgas palli ning keerutas selle tuimalt vasakuga ristnurka. Uhhh…Väga seksikas värav.

23:39
Ajax - Sporting 4 : 2

Õhtu resultatiivseim mäng toimub Amsterdamis, kus 78. minutil virutas Sportingu ründaja Tabata tsenderduse ühe puutega lati alla.

23:35
Dortmundi Borussia - Besiktas 4 : 0

Arvulises ülekaalus mängiv Dortmund tõi 63. minutil platsile Erling Braut Haalandi, kes vaid viis minutit hiljem toksas palli võrku.

23:34

Porto ja Atletico mäng läks väga-väga tuliseks. Carrasco jätkuolukorras said vaidluse ja tõuklemise eest kolm meest kollased. Lõpuks läks mäng uuesti lahti, kuid kestis vaid kümmekond sekundit, kui Wendell tegi Angel Correale vea ning äsas teisele õigust nõudma tulnud Atletico mehele käega kõrri. Brasiilia kaitsja sai loomulikult punase kaardi ning viimased 20 minutit mängitakse 10 vs 10.

23:30

Madridi Real kaitsja Eder Militao võttis üsna robustse kehaveaga maha Interi poolkaitsja Nicolo Barella. Viimane ägestus ning äsas Miltaole rusikaga, mille eest andsid videokohtunikud talle punase kaardi. Nüüd on Interi seis päris-päris keeruline.

Samal ajal läks pööraseks ka Atletico äär Yannick Carrasco, kes ajaviitmiseks haaras nahkkera kätte. Kui Porto mängija proovis palli talt käest haarata, siis tõmbas Carrasco kägistamisvõttega vastase pikali ja saadeti punasega minema.

23:22
Ajax - Sporting 4 : 1

Amsterdami sats tegi portugallastega sotid selgeks, kui 58. minutil skooris David Neres ning neli minuti hiljem Steven Berghuis.

23:20
Milan - Liverpool 1 : 2

Milani esimese poolaja kangelane Fikayo Tomori tegi kaitses ränga prohmaka, kui lasi passi üle jala ning väravavahiga silmitsi pääsenud Sadio Mane vajutas 55. minutil väikese nurga alt pommi värava suunas. Kollkipper Mike Maignan sai löögile jala ette, kuid jätkuolukorrast suskas palli sisse Divock Origi.

Praeguste seisudega on Atletico grupis teine, Porto kolmas ning Milan viimane. Sealjuures oli Atletico teine väga-väga lähedal, kuid Portugali satsi kogenud keskkaitsja Pepe tõi väravajoonelt ära ning jätkuolukorras ei suutnud Koke värava eest skoorida.

23:16
Porto - Atletico 0 : 1

Hambutu Atletico sai 56. minutil nurgalöögi, mille Geoffrey Kondogbia suunas peaga edasi Antoine Griezmannile, kelle jalast põrkus pall võrku.

23:15
Dortmundi Borussia - Besiktas 3 : 0

Arvulises ülekaalus mängiv Borussia lõi kolmanda 53. minutil, kui Marco Reus rahulikult astus mööda neljas mehest ning lükkas palli posti kõrvale.

23:11

Portol oli taas suurepärane võimalus, kuid seekord jäi teravale löögile ette Jan Oblaki jalg.

23:07

Teised poolajad algasid ning Porto oli taas väga lähedal avaväravale, kuid suutsid taas raisata. Arvestades tõika, et Atleticol on selg vastu seina, siis tiimi mängupilt on küll üllatavalt mannetu. Seni on Madridi klubil kirjas vaid kaks pealelööki!

22:57

Kõik meeskonnad läksid puhkama.

Kõige põnevamas B-grupis on mõlemas kohtumises seis viigis (Milan - Liverpool 1:1, Porto - Atletico 0:0), mis tähendab, et praeguse seisuga läheks Liverpooli järel teisena edasi Porto, Euroopa liigas jätkaks aastat Milan ning Atletico jaoks oleks eurohooaeg läbi.

D-grupis on Interil võimalus tõusta grupis esikohale, aga selleks peavad nad 0 : 1 kaotusseisu teisel poolajal pöörama võiduks.

22:53
Dortmundi Borussia - Besiktas 2 : 0

Besiktasi keskkaitsja Welinton torkis väravavahiga silmitsi pääsenud Mahmoud Dahoudi, kes käis ka pikali. Kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi ja andis Brasiilia vutimehele punase, mille jättis jõusse ka peale ekraani vaatamist. Maitse asi, siinkirjutaja meelest oli punane natuke liiga karm karistus, sest tegu polnud päris viimase mehe veaga. Peale pikka ootamist lõi Marco Reus 11 meetri karistuslöögi posti kõrvale ja sakslased pääsesid puhkama üsna kindlas eduseisus.

22:49
Šahtar - Serif 1 : 0

Skoor avati ka Ukrainas, kus Sergei Krivtsovi eeltöö realiseeris 42. minutil Fernando. Tegelikult võiks Šahtari edu olla suuremgi, sest meeskond on kahel korral väristanud ka väravaraame. Aga see on Šahtarile väike lohutus, sest olenematu tulemusest lõpetavad nad grupis viimasel kohal.

Loe rohkem