Chad Frazier.

Foto: https://www.facebook.com/Parnuesindusmeeskond/
Korvpall
7. detsember 2021, 18:18

Pärnu Sadam tõi tagaliini ameeriklase

Pärnu Sadama korvpallimeeskonnaga liitus 192cm pikkune Chad Frazieri, kes esialgu on kuni jõuludel testimisel.

Möödunud kuul lahkus Pärnu Sadamast tagamängija Kasey Hilli, mistap muutus tiimi tagaliin üsna hõredaks. Frazieri abil loodetakse vähendada teiste tagameeste koormust ja viljeleda agressiivset mängu.

Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula: „Chad on pikakasvuline mängujuht, korralik skoorija ja hea mängulugemisega. Kui kehaline vorm on korras, siis on ta meile kindlasti abiks. Saame Siim-Markus Posti koormust vähendada ja teised tagamängijad oma loomulikele positsioonidele nihutada.“

Viimasel tudengihooajal Alabama ülikooli värve kaitsnud Chad Frazier sõlmis 2015. aastal esimese profilepingu Kreeka esiliigaklubiga Kifissia ja 2016. aasta veebruarist hooaja lõpuni teenis ta leiba Leedu meeskonnas BC Nevežis. Kuid kahes meeskonnas sai ta kokku 40 minutit mänguaega.

Edaspidi mängis ta Kanada meistriliigas, Türgi esiliigas ja möödunud hooajal Hollandi kõrgliigas Leeuwardeni meeskonnas, kus tema keskmised statistilised näitajad mängu kohta olid ligi 13 punkti, 5 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu.

Rannula sõnul kestab uustulnuka testiperiood jõuludeni ja siis selgub, kas ühendriiklasega pikendatakse lepingut.