Anett Kontaveit.

Foto: Tiina Kõrtsini
Tennis
8. detsember 2021, 16:54

Kontaveiti treener: Aneti järgmine ülesanne on senisest keerulisem

Anett Kontaveiti treener Dmitri Tursunov märkis Venemaa väljaandele Metaratings antud intervjuus, et ootab huviga, kuidas Eesti tennisist kasvanud ootustega toime tuleb.

Kontaveit tegi fantastilise hooaja lõpu, mis kulmineerus Mehhikos Guadalajaras WTA aastalõputurniiri finaaliga ning tõusuga maailma edetabeli seitsmendale reale. Tursunov avaldas Metaratings.ru-le, et Kontaveiti puhkus on lõppenud ning ta valmistub juba uueks võistlusaastaks.

„Ettevalmistus algas natuke hiljem kui ma tahtsin, aga see on hea probleem,“ sõnas Tursunov. „Ta mängis aastalõputurniiril hästi. Mul temast natuke kahju, sest ta võinuks [Garbine] Muguruza vastu vabalt mõlemad matšid võita, kuid minu hinnangul ei tulnud ta pingega toime. Ta ei mänginud nii nagu tavaliselt. Tegi palju lihtvigu ja kiirustas.

Kokkuvõttes tegi ta suurepärase hooaja. Järgmine ülesanne on seda taset hoida ja tõsta mängukvaliteeti. See on natuke keerulisem, sest nii tema ise kui ka teda ümbritsevad inimesed ootavad rohkemat. Huvitav, kuidas ta olukorraga toime tuleb ja kas ta suudab näidata, et see (suurepärane hooaja lõpp) polnud juhus.“

Vene reporter viis jutu ka psühholoogiale. Kontaveit on korduvalt öelnud, et naudib tänu Tursunovile jälle tennist. „Me ei istunud koos psühholoogiga,“ ütles treener. „See, kuidas sa väljakul toimuvat tajud, on mängu üks osa. See pole kliiniline psühholoogia, vaid teadmised iseendast ja suhtlemine endaga. Meil kõigil on peas oma prussakad, tuleb aru saada, kuidas nendega toime tulla. Tennis pole ainult füüsiline sport, vaid sel tasemel on vaimne seisund oluline. Kuidas end tunned? Milline on su olek? Millest sa mõtled? Kas usaldad ennast?

Kui see (vaimne olek) on parasjagu probleem, siis arutame neid asju. Kui on vaja korrigeerida tehnilisi vigu, töötame nende kallal. Kõike tuleb teha komplektis. Uue hooaja alguseni pole palju jäänud, seega peame kohanema. Mõne asjad võtavad palju aega, need lükkame edasi.“