Thomas Müller on löönud Barcelona vastu seitsme mänguga kaheksa väravat.

Foto: AP / Scanpix
Meistrite liiga
9. detsember 2021, 00:03

BLOGI | Barcelona langes esimest korda sel sajandil meistrite liiga alagrupis!

Meistrite liiga alagrupiturniir on lõppemas. Just nimelt lõppemas, mitte lõppenud, sest Atalanta ja Villareali mäng lükati lumesaju tõttu neljapäevale. Küll aga on selge, et megaklubi Barcelona mängib oma eurohooaega edasi Euroopa liigas.

Barcelona läks E-alagrupis viimasele mängule vastu teiselt kohalt, kuid nende vastas oli vaid võite tunnistanud Müncheni Bayern, samas kui Benfica madistas viiest matšist ühe punkti teeninud Kiievi Dinamoga. Nõnda kerkiski Portugali klubi 2 : 0 võiduga teisele kohale, samas kui Barcelona sai Münchenis 0 : 3 nahutada.

F-alagrupp on ainus, kus pole kõik veel selge: Bergamos sadas nii palju lund, et Atalanta ja Villareal ei saanud oma kohtumist ära pidada. Alagrupi võidu kindlustanud Manchester United mängitas Berni Young Boysi vastu varumehi ja see matš lõppes 1 : 1 viigiga, mis lõpetas Šveitsi klubi eurohooaja. Atalanta ja Villareal mängivad neljapäeval ning võitja pääseb play-offi.

G-alagrupp näis enne viimast mängudevooru kõigi võimaluste maa: Lille'il oli tabelis 8 punkti, Salzburgil 7, Sevillal 6 ja Wolfsburgil 5. Lõpuks pääsesid edasi aga needsamad klubid, kes enne mängu tipmisi kohti hoidsid: Lille ja Salzburg.

Varajastes mängudes sai selgeks H-alagrupi seis. Edasipääsejad olid juba selgunud, aga Peterburi Zenit mängis oma au nimel ja viigistas üleminutite väravast 3 : 3 Londoni Chelseaga. See tähendas, et alagrupi võit kuulus kodus 1 : 0 Malmö alistanud Torino Juventusele.

23:54

Lõpuviled kõlavad ka Lissabonis ja Münchenis: Bayern võidab kuuest kuus, Benfica on grupi teine ja Barcelona kolmas, neid ootab Euroopa liiga!

23:53
Wolfsburg - Lille 1 : 3

Kõik! Lille võidab alagrupi.

23:52

17 aastat on möödas ajast, mil Barcelona pidi leppima tugevuselt teise eurosarjaga.

23:49
Wolfsburg - Lille 1 : 3

Renato Steffen saab kirja võõrustajate auvärava - see on parajalt kenake, kaugelt ja värava küljevõrku. Lõpptulemust see kõik aga ei muuda. Peagi on algamas lisaminutid.

23:47

Ja ka eelnevalt mainitud ilus hetk sündis Manchesteris: Charlie Savage pääses väljakule.

23:46

Üks Manchester Unitedi vahetus kulus täna väravavahile. Tom Heaton, kes käis oma pikaaegsest klubist ära ja naasis, saab esimest korda meistrite liigas platsile.

23:41

Pärast tänast on kaheksa mängijat löönud meistrite liigas 50 või enam väravat.

23:39

Kui 10 minutit on minna, pole lahtist hetkel suurt midagi. Potentsiaalselt kõige põnevam mäng peetakse alles homme ja praegu tundub ülejäänud kolme edasipääseja saatus paigas olevat.

23:38
Wolfsburg - Lille 0 : 3

Vahetusest sekkunud Gomez saab resultatiivse söödu kõrvale kirja ka värava. Emotsionaalsesse auku kukkunud Wolfsburg kaotab enda kolmandikul palli, tahet tagasi töötada ei ole ja külalised vormistavad tulemuse ära.

23:32
Wolfsburg - Lille 0 : 2

Nende sakslastega on siis kõik. Angel Gomezi sööt leiab karistusalas Jonathan Davidi, kes juba vastu tõttava väravavahi kõrvalt palli väravasse saadab.

Neljast Saksa klubist jätkab play-offis vaid Müncheni Bayern.

23:24
Salzburg - Sevilla 1 : 0

Joan Jordan saab Sevilla eest kiirrünnaku maha võtmise eest teise kollase ja hispaanlased vajavad nüüd kahte väravat vähemuses mängides. Pigem ootab neid ajaloos palju tiitleid toonud Euroopa liiga.

23:22
Bayern - Barcelona 3 : 0

Barcelona pole sel sajandil veel kordagi meistrite liigas alagruppi pidama jäänud. Seekord nii läheb. Jamal Musiala saab värava kirja.

23:14

Samal ajal infot homse konverentsiliiga kohta: Tottenham Hotspuri mäng, mille inglased peavad ilmselt kindlasti võitma, lükatakse teadmata ajaks edasi, sest Spursi meeskonnas vohab koroonaviirus!

23:13
Salzburg - Sevilla 1 : 0

Karim-David Adeyemi saab vasakult äärelt tsenderdada ja millegi pärast on otsustanud kolm Sevilla kaitsjat kõik jätta Noah Okafori katmise mõne oma kolleegi ülesandeks. Šveitslasel pole probleemi sealt võrk üles leida.

Ülitasavägisest G-alagrupist on edenemas Salzburg ja Lille, kes olid neil kohtadel ka mängude eel.

23:07
Bayern - Barcelona

Sane saab paarilt meetrilt löögile, suur värav on valla, aga ta löök läheb täpselt sinna nurka, kuhu Ter Stegen juba liikunud oli.

23:05

Mängime edasi!

22:59

LEEROY JENKINS!!! Oi, vabandust, hoopis Leroy Sane.

22:51

Vaheajaviled üle Euroopa kõlavad! Hingetõmbepaus.

22:50

Barcelona on viimased kaks hooaega meistrite liigas vaid kaks väravat väljastpoolt karistusala endale lüüa lubanud. Mõlemad Bayernilt.

22:48
ManU - Young Boys 1 : 1

Sa püha püss!

Donny van de Beek saab Nemanja Maticilt veidi keerulise söödu, kaotab palli ja Fabian Rieder virutab selle karistusala joonelt kogu südamest Dean Hendersoni valvatava värava küljevõrku!

Loe rohkem