Mark Cavendishi viimased nädalad on olnud väga valusad.

Foto: JASPER JACOBS / AFP / SCANPIX
Jalgrattasport
8. detsember 2021, 20:13

HIRMUS: intensiivravilt pääsenud rattalegend sai koju tunginud röövlitelt peksa (1)

Viimased paar nädalat on Mark Cavendishi elus sellised, mille ta sooviks unustada. Kaks ja pool nädalat tagasi kukkus ta end velotrekil intensiivravisse. Koju naasnuna langes ta aga vägivaldsete röövlite ohvriks.

Cevendish võistles 21. novembril Belgias Ghentis toimunud võistlusel, kui kukkus nõnda õnnetult, et murdis kaks roiet ja sai kopsuhaava.

„Ma tahtsin lihtsalt öelda, kui rabatud ja tänulik ma toe ja heade soovide pärast olen,“ kirjutas Cavendish järgmisel päeval sotsiaalmeedias. „Olen veidi valus, aga paar ööd koos Ghenti Ülikooli haigla personaliga peaks kõik korda tegema.“

Kolmekordse maailmameistri ning karjääri jooksul Tour de France’il 34 etapivõitnu korjanud Cavendishi järgmine sisukas säuts tuli kolmapäeval ja see oli sootuks tõsisema tooniga.

„27. novembri esimestel tundidel, kui taastusime veidi pärast intensiivravist lahkumist meie Essexi kodus, tungisid neli maskis kurjategijat meie koju, kui me magasime, ähvardasid mu naist ja lapsi ning kasutasid minu peal vägivalda. Noa ähvardusel tuhnisid nad meie väärisasjades.

Muuhulgas oli kaasa võetu seas kaks kella, mil suur sentimentaalne kaal ja väärtus. Aga kaugelt, kaugelt hullem oli kaasa võetud turvatunne, turvalisus, privaatsus ja väärikus, millele on minu noorel perekonnal ja ka kõigil teisel oma kodus õigus.

Selle õudusunenäo mõju meie perele on juba praegu südant murdvalt näha,“ palus ta kõigil, kel on pättide kohta infot, sellest teada anda.