Kumb on parem: kas aasta naissportlaseks valitakse Anett Kontaveit või Katrina Lehis

Foto: Tiina Kõrtsini, Stanislav Moškov
Spordivaria
8. detsember 2021, 20:51

Kontaveit või Lehis? Kõlvart ütles aasta parima naissportlase duellis sõna sekka! (11)

Tallinna linn pidas kolmapäeval Raekoja platsil tunnustustseremoonia, kus pärjati pealinna parimaid sportlasi. Meeste seas osutus valituks neljapaadisõudja Jüri-Mikk Udam ja võistkondlikult tegi BC Kalev/Cramo selja prügiseks FC Floral. Naiste seas nägi aga Tallinnaski sama duelli, mida EOK parimate valimisel: WTA seitsmes reket Anett Kontaveit versus olümpiakuld ja -pronks Katrina Lehis!

Lõpuks valisid tallinnlased etemaks siiski epeevehkleja Lehise.

„Tänavusel spordiaastal on meie sportlased taaskord muutunud olude kiuste saavutanud rahvusvahelistel võistlustel kõrgeid kohti, tuues koju nii olümpiamedaleid kui ka maailmameistri tiitleid. Seejuures on kodupublikule ja kõigile spordisõpradele pakkunud kirjeldamatut rõõmu ja suurepäraseid kaasaelamishetki. Aasta sportlase valimine on juba pikk traditsioon, millega soovime oma spordikangelasi tunnustada ja tänada, edasiseks tegevuseks jõudu ja indu lisada ning ka noori spordiharrastajaid julgelt unistama innustada,“ rääkis linnapea Mihhail Kõlvart oma tervituskõnes.

Tallinlased valisid parimaks naiseks Katrina Lehise.

Foto: Albert Truuväärt

Tallinna aasta parasportlase tunnustus anti ujuja Matz Topkinile, aasta juuniorsportlane on ujuja Eneli Jefimova ja aasta parimaks noorte spordiklubiks valiti Kalevi Ujumiskool. Lisaks eelmainitutele tunnustati erandkorras tänavu ka TalTech/Tradehouse võrkpallinaiskonda suurepäraste saavutuste eest 2020/2021 hooajal.

Tallinna 2021. aasta parima sportlase ja võistkonna valimisel oli internetihääletuse teel võimalus osaleda kõigil linlastel. Tänavusel rahvahääletusel olid parima naissportlase kandidaatideks Anett Kontaveit, Epp Mäe, Katrina Lehis, Irina Embrich ja Erika Kirpu. Aasta meessportlase nominentideks on Erko Aabrams, Peeter Olesk, Jüri- Mikk Udam, Daniel Zaitsev, Johannes Erm ning sportmängude võistkondadest on nominentideks esitatud BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond, Tallinna FC Flora jalgpallimeeskond, Sparta Team Automaailm saalihokimeeskond, TalTech/Tradehouse võrkpallinaiskond ja Tallinna FC Flora jalgpallinaiskond.