Mbappe lõi Brugge võrku kaks väravat juba seitsmendaks minutiks.

Foto: John Spencer / SIPA / Scanpix
Jalgpall
9. detsember 2021, 18:05

MEISTRITE LIIGA STATISTIKANURK: väravamasin Mbappe edestab Messit poole ja Ronaldot lausa nelja aastaga

Meistrite liigas püstitab aina uusi ja uusi rekordeid Prantsusmaa ründetuus Kylian Mbappe, kes jõudis sel nädalal järjekordse võimsa tähiseni.

Teisipäeval lõi Paris Saint-Germaini ründaja kaks väravat Club Brugge võrku ja nii sai temast ajaloo noorim mängija (22 aastat ja 352 päeva), kes jõudnud 30 väravani. Kuivõrd Mbappe lõi tolles kohtumises lausa kaks väravat, siis tegelikult on tal kirjas juba 31 tabamust ning lisaks jõudis ta ka 20 väravasööduni. Kokku on prantslane seega 51 meistrite liiga kohtumises osalenud 51 värava sünni juures.

Enne Mbappet oli vastava rekordi omanikuks Lionel Messi, kes jõudis 30. väravani 23 aasta ja 131 päeva vanuselt. Mbappe langetas tabelis kolmandaks Real Madridi legendi Rauli (24 aastat ja 91 päeva), neljas on Karim Benzema (25 aastat ja 105 päeva) ning viies Thomas Müller (26 aastat ja 3 päeva).

Sarja ajaloo resultatiivseim mängija Cristiano Ronaldo lõi oma esimese meistrite liiga värava alles 22aastaselt ja 30 tabamuseni jõudis ta 2011. aasta novembris, kui sahistas kahel korral Lyoni võrku. Selleks ajaks oli ta 26 aastat ja 9 kuud vana.

Ronaldo karjääri teine pool on olnud aga suisa fenomenaalne. Kui ta septembris hooaja esimeses meistrite liiga mängus värava lõi, siis teatasid Opta statistikud, et pärast oma 30. sünnipäeva oli ta löönud 68 meistrite liiga kohtumisega lausa 63 väravat, mida on 35 rohkem kui mõnel teisel mängijal. Tänaseks on Ronaldo pärast oma 30. sünnipäeva löönud 72 mänguga 68 väravat.

Mbappe peab aga juba vaatama selja taha, sest tagant tuleb väga võimsa hooga Dortmundi Borussia imemees Erling Braut Haaland. Mbappe õnneks ei pääsenud Dortmund grupist edasi ning nii peavad kevadel tema lööke tõrjuma Euroopa liiga väravavahid. Juulikuus 21. sünnipäeva tähistanud Haalandil on tänaseks kirjas 23 meistrite liiga väravat. Ehk kui järgmise aasta alagrupiturniiri jooksul sahistab Haaland võrku vähemalt seitsmel korral, saab ta rekordi endale.