Hayden Paddon vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
WRC
10. detsember 2021, 10:42

PÕNEV: endine WRC-täht on lähedal MM-sarja naasmisele

Uusmeremaalane Hayden Paddon on üritanud viimasel kahel aastal naasta autoralli MM-sarja, kuid ebaõnn ja koroonapandeemia on löönud plaanid järjepidevalt sassi. Uuel hooajal loodab mees vea parandada.

Hyundai tehasemeeskonnas sõitnud Paddon võitis 2016. aastal Argentina etapi ning oli MM-sarja kokkuvõttes neljas, järgmised kaks hooaega oli ta üldarvestuses kaheksas. Kuid alates 2019. aastast on ta lõpetanud vaid ühe MM-etapi, kui ta tuli kolm hooaega tagasi Suurbritannia rallil 38. kohale. Toona pidi ta startima ka Soome ja Austraalia etapil, kuid esimesel tegi ta testikatsel avarii ning teine jäi kulupõlengute tõttu ära.

Uuel aastal plaanib Paddon Uus-Meremaa Hyundai toel sõita täishooaja WRC2 klassis. „Rally2 on järgmisel aastal kõige realistlikum variant. Muidugi tahaksin ka Rally1 arvestuses sõita, aga tean, et pean enne MM-sarja tagasi jõudma. Selle kallal me praegu töötamegi,“ ütles Paddon portaalile Dirtfish.

„Me pole projektiga veel päris valmis, kuid väiksemad klassid saavad oma hooaega alustada veidi hiljem. Nii saame lisaaega rahastajate otsimiseks. Teeme seda koos Uus-Meremaa Hyundaiga. Meil on nendega head suhted ja nad olnud minuga nii paksus kui vedelas,“ jätkas 34aastane piloot.

Viimased paar aastat on Paddon võistelnud vaid kodumaal. „Olen kaks aastat püüdnud naasta rahvusvahelistele võistlustele. Aga vaid viieks minutiks pole mõtet kohale sõita. Mul on olnud mõned võimalused, kuid need oleksid ühekordsed ja lisaks on kaarte seganud koroona,“ selgitas Paddon.

Järgmisel sügisel on MM-kalendris ka Paddoni kodune Uus-Meremaa etapp. „Seal Rally1 autoga sõitmine on minu unistus. Ma tean neid teid nagu oma käe tagumist külge ja usun, et teeksin seal head tööd. Tunnen, et olen heas vormis ja sõidan hästi,“ lisas ta.

Kui Paddon tõepoolest saab Rally2 arvestuses kaasalöömiseks rahastuse, siis on see klass järgmisel hooajal väga huvitav. Endistest WRC-sõitjatest jätkavad tõenäoliselt seal teiste seas Andreas Mikkelsen, Mads Östberg ja eeldatavasti ka soomlased Teemu Suninen ja Jari Huttunen.