„See on teiste satside probleem, et nad ei austa meid ja arvavad et meil on vaid kuus meest. Noored töötavad trennides väga kõvasti ja väärivad minuteid. Näen iga päev, kuidas Jorgen [Rikberg] ja teised teevad tööd. Neid saab ainult kiita,“ selgitab Zakis Viimsi/Sportlandi suurepärase hooaja alguse tagamaid.

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
10. detsember 2021, 14:51

34aastaselt Eesti-Läti liiga parimaks mängijaks tõusnud Viimsi leegionär: Sloveenias ja Saksamaal olid üsna hullud treenerid, aga Lips annab vabad käed

Rain Veidemani meelitusel Viimsi/Sportlandiga liitunud 34aastane keskmängija Ronalds Zakis valiti Eesti-Läti liigas novembri kõige väärtuslikumaks mängijaks. Karjääri parimat korvpalli näitav lätlane rääkis Õhtulehele, miks ta veetis suurema osa karjääris Ventspilsis, meenutas hullumeelseid aastaid Sloveenias ning Saksamaal ning selgitas, miks Viimsi alustas tänavust hooaega nii hästi.

„See on asja juures kõige suurem konks, et olen 34 aastat vana. Keegi ei tea, et olen viimasel viiel aastal suvel füüsilise ettevalmistuse treeneriga trenni uhanud. Auhinna võitmine on muidugi tore, aga kõige olulisem on tiimina saadud võidud. Mängime meeskondlikku korvpalli, sest Valdo [Lips] tahab, et kõik mängijad puutuksid palli. Keegi ei suru seda minu kätte, et pane nüüd, vaid saan meeskondlikult viskekohad. Statistiliselt on numbrid väga head, aga see ongi mu töö ja eelkõige pean kiitma kaaslasi,“ tunnistab Eesti-Läti korvpalliliigas novembri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Zakis.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99