Otepää hüppemägi täna liialt palju praktikat ei saanud.

Foto: Aldo Luud
Talisport
10. detsember 2021, 17:30

NEETUD TUUL! Otepää MK-etapi esimene päev läks täiesti luhta (6)

Sel nädalavahetusel Otepääl toimuv kahevõistluse MK-etapi algus on läinud üle kivide ja kändude. Reedene päev läks täiesti nurja ja ära jäid nii plaanitud treeninghüpped kui ka proovivõistlus.

Ideaalmaailmas oleks pidanud hommikul toimuma treeninghüpped, kell 13.00 naiste proovivõistlus ja 45 minutit hiljem meeste oma. Paraku olid tuuleolud nii muutlikud, et juba treeningud lükati edasi.

„Eks me loodame, et tuuleolud vaibuvad või tuulesuund muutub meile soodsas suunas,” kommenteeris võistluste juhataja Suzanne Tahk Eesti kahevõistluse ja suusahüpete sotsiaalmeedias.

Kui hommikul elas lootus, et ehk saab edasi lükatud programmi näiteks õhtul täies mahus läbi viia, siis kell 17 kirjutati ka see korstnasse. Lõplik otsus on, et naiste treeninghüpped saavad alguse laupäeva hommikul kell 8.30 ning meeste omad 9.15. Proovivõistlus jääbki ära ning juba kell 10.30 algavad meeste võistlusüpped ning kell 12 naiste omad.

Kui päris võistlus peaks kulgema ilma tagasilöökideta, siis pole proovivõistluse ära jäämine katastroof. Sealsed tulemused läheksid arvesse ainult juhul, kui päris hüpetega probleeme peaks esinema. Mäletavasti ei pääsenud Eesti parim kahevõistluseja hiljuti Lahtis starti, sest hüppevõistlus jäi keerutava tuule tõttu ära ning proovivõistlusel oli ta sobimatu kombinesooni tõttu diskvalifitseeritud.