Jüri Vipsil ei läinud Abu Dhabi kvalifikatsioonis loodetult.

Foto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
10. detsember 2021, 17:31

KAHJU: viimases kurvis eksinud Vipsi ootab raske nädalavahetus

Eesti parim vormelisõitja Jüri Vips sai hooaja viimases F2-kvalifikatsioonis alles 15. koha. Red Bulli noorsõitja kiireim aeg Yas Marina ringrajal läks tühistamisele, kuna eestlane ületas oma Hitech vormeliga rajapiire.

Reedesel vabatreeningul näitas Vips kuuendat aega, kuid kvalifikatsioonis Hitechi meestel sarnast hoogu sees polnud. Nii esimese kui ka teise rehvikomplekti peal varakult kiirele ringile läinud Vips sõitis oma parimal katsel välja aja 1.35,678, millest piisanuks 10. kohaks, kuid see tulemus tühistati 16. ehk viimases kurvis nelja rattaga üle rajapiiri tähistava valge joone mineku tõttu.

Seega jäi Vipsi ametlikuks kvalifikatsiooniajaks 1.36,282, mis annab alles 15. koha. Kuna eestlane ei jõudnud esikümnesse, peab ta 15. kohalt startima ka laupäeva hommikul peetavas esimeses sprindisõidus. Seal on tema ülesanne kerkida esikümnesse, et saada teiseks sprindisõiduks, mille stardiks avasõidu top10 ümber pööratakse, stardikoht, mis lubab võidelda poodiumikoha nimel.

Hooaja viimane põhisõit, kus Vips nüüd samuti 15. kohalt peab startima, on kavas pühapäeval.

Kvalifikatsioonis sündis ka üks oluline tulemus Vipsi võimalikku tulevikku silmas pidades: eestlase pikaaegsed kolleegid Red Bulli noorteprogrammist Jehan Daruvala ning Liam Lawson jäid oma ringiaegadega samuti esikümne lõppu, kuid alles teist nädalavahetust F2-vormelit rooliv austraallane Jack Doohan sõitis välja suisa teise ringiaja, mis tema aktsiaid punapullide tallis kahtlemata kõvasti kergitab.

Kvalifikatsiooni võitis Doohanist 0,213 sekundit kiirem olnud Prema piloot ja ilmselt juba laupäeval tänavuse F2 tiitli kindlustav Oscar Piastri.

Kvalifikatsiooni esialgne lõpptulemus.

Foto: FIA.com