Jüri Vips.

Foto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
11. detsember 2021, 20:33

Rajalt välja rammitud Vips avarii põhjustajast: tal ei tohiks sõitjalitsentsi olla (1)

Vormel 2 MM-sari jõuab sel nädalavahetusel lõpule. Meie mees Jüri Vips (Hitech) lõpetas Abu Dhabi esimese sprindisõidu 12. kohal ja teise sõidu katkestas. MM-tiitli kindlustas austraallane Oscar Piastri (Prema Racing).

Reedeses kvalifikatsioonis pidi Vips leppima 15. kohaga ning esimeses võistlussõidus õnnestus tal oma lõppkohta parandada kolme positsiooni võrra. Võidu võtnud India piloodile Jehan Daruvalale (Carlin) kaotas ta finišis 19,2 sekundiga.

Daruvalale järgnesid brasiillane Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) ja Piastri, kes kindlustas sellega ühtlasi F2 MM-tiitli. Mullu oli 20aastane austraallane triumfeerinud F3 sarjas ja aasta enne seda Formula Renault Eurocupil.

Teisel sprindivõistlusel tõusis Vips esikümnesse, aga seitsmendal ringil tegi arusaamatu manöövri Roy Nissany (DAMS), kes põrkus kokku Piastriga ning viimase masin sõitis omakorda rajalt välja Vipsi vormeli. Avariiga päädis nii Piastri kui eestlase võistlus. Vips oli tiimiraadios marus. „Tal ei tohiks sõitjalitsentsi olla,“ sõnas ta.

Teise sõidu võitis hiinlane Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing), kellele järgnesid venelane Robert Shwartzman (Prema Racing) ja šveitslane Ralph Boschung (Campos). Hooajale joone alla tõmbav Abu Dhabi põhisõit on kavas pühapäeval kell 11. Tiitli kindlustanud Piastril on 223,5 punkti, Vips on 116 silmaga kuues.