Artti Aigro.

Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
11. detsember 2021, 18:58

KUUS VÕISTLUST, KUUS ERINEVAT VÕITJAT: Klingenthalis võttis esikoha Austria suusahüppaja, Aigro jäi punktidest kaugele (3)

Suusahüppe MK-sarjas on senisel kuuel võistlusel olnud erinev võitja. Klingenthalis sai esikoha austerlane Stefan Kraft, Eesti esinumber Artti Aigro jäi punktikohast kaugele.

Kui Saksamaal Klingenthalis toimuvate suusahüpete MK-etapi kvalifikatsioonis näitas Artti Aigro 121meetrist õhulendu ja pääses kindlalt laupäevasele lõppvõistlusele, siis seal eestlane enam ei õnnestunud. 22aastane Aigro sai 116,5 meetri pikkuse soorituse eest 97,1 punkti, mis andis 47. koha. Viimasena teise ringi ehk 30 sekka pääsenud Austerlane Philipp Aschenwald hüppas eestlasest kümme meetrit kaugemale.

„Tänast päeva on raske kokku võtta. Heast sooritusest on asi kaugel,“ nentis võistluse järel Aigro. „Ma tean, et ma pole kaugel, kuid samas on raske leppida selliste tulemustega. Pisiasjad, siit-sealt, aga neid on raske mäele üle kanda. Vaatame, mis homme saab, kuid täna on rohkem mõtted tuleva nädala vabatreeningutel, mis ei tähenda, et ma pühapäeval võitlema ei läheks.“

Suusahüppe MK-sarja algus on olnud tänavu väga põnev, sest esimesel kuuel etapil on poodiumi kõige kõrgemale astmele astunud kuus erinevat meest. Klingenthali HS140 mäel polnud vastast austerlasele Stefan Kraftile, kes hüppas avavoorus 138 ja teises 130 meetrit, mis andis kokku 267 punkti.

Kolmekordsele maailmameistrile järgnesid norralane Egner Halvor Granerud (hüpped 136 ja 137,5 meetrit) ning poolakas Kamil Stoch (132; 133). Järgmised kolm kohta võtsid sakslased Karl Geiger, Markus Eisenbichler ja Andreas Wellinger. Suurim põruja oli võitja kaasmaalane Manuel Fettner, kes avavooru järel oli teine, aga teises voorus sai kirja vaid 125meetrise õhulennu, mis kukutas ta 16. kohale.

Foto: www.fis-ski.com

Kraft tõusis võiduga MK-sarja kokkuvõttes teisele kohale, üldarvestust juhib tänavu igal võistlusel esiviisikusse jõudnud Geiger. Aigro on punktidele jõudnud korra, kui ta 28. novembril sai Rukas 18. koha.

Suusahüppajad tulevad Klingenthali mäest alla ka homme. Järgmisel nädalavahetusel on sportlased Šveitsis Engelbergis, aastavahetuse ümber toimub aga legendaarne nelja hüppemäe turnee.