Martin Paasoja.

Foto: Alar Truu
Korvpall
11. detsember 2021, 20:10

Rapla küttis koduväljakul Liepajale sauna, Pärnu ja Kalev said Lätis kere peale (2)

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas alistas Rapla Avis Utilitas koduväljakul kindlalt 105 : 69 Liepaja. Lõunanaabritega madistasid ka Pärnu Sadam ja Tallinn Kalev, kuid esimene sai napi ja teine suure kaotuse. 

Mitme põhimeheta hommikul kell seitse Eestisse reisimist alustanud Liepejast Raplale vastast polnud. Kodumeeskond võitis avaveerandi 33 : 21 ning poolajapausile pääses Rapla juba 61 : 33 eduseisus.

Kodusats sai sada silma täis kaks minutit enne normaalaja lõppu, kui vabaviske sopsas Jamaure Markal Gregg ning lõpuks sai Rapla tabelisse viienda võidu tulemusega 105 : 69. Eesti meeskonna tagamees Martin Paasoja tunnistas, et nii suureskoorilist võitu nad ei oodanud. „Tulime täie keskendumisega peale. Nähes, et neil pole kaasas kaht põhivenda, üritasime teha oma asja. Sellised mängud pole lihtsad, sest tahes tahtmata keskendumine kaob. Sellises mängus peab end sundima, aga läks hästi,“ rääkis ta Delfi ülekandes.

Hiljuti pikalt vigastuspausilt naasnud Paasoja viskas 18 minutiga 11 silma, võttis maha 3 lauapalli, andis 3 korvisöötu ning tegi 3 vaheltlõiget. „Tunnen end väljakul mugavalt, trennis olen pikalt saanud viis viit mängida. Aga pikk tee on veel minna, et tunne oleks selline nagu sooviksin,“ sedastas 28aastane pallivõlur.

Raplat vedasid leegionärid, kui Jaron Martin viskas 22, Demajeo Willie Wiggins 18 ja Darryl George Tucker Jr 12 punkti. Paasoja silmis andis tiimile väga palju juurde Martini lisandumine, kes laupäeval andis lisaks ka 8 korvisöötu. Kui Rapla võitis hooajal esimesest seitsmest matšist kaks, siis detsembris on võetud kolm võitu järjest.

„Ta on hea mängija, kellel on hea vise, aga kes leiab ka teisi. Ka minu tagasitulek on andnud rotatsiooni juurde ja kõik on platsil läinud loogilisemaks, sest kõik saavad mängida endale mugavatel positsioonidel. Kui [suur äär Arnolds] Helmanis ka tagasi tuleb, siis on meil koos vägev meeskond,“ lisas Paasoja.

Pärnu ja Kalev kaotasid

Liigat täiseduga juhtivale Ventspilsi meeskonnale külla sõitnud Pärnu Sadam alustas kohtumist suurepäraselt, kui avaveerandi võitsid nad 29 : 17 ning poolajapausiks oli eduseis 48 : 33. Kuid teisel poolajal Pärnu väsis ja nende rünnak jooksis umbe. Nii viskasid pärnakad kolmandal veerandil 13, neljandal vaid 11 silma ning suvepealinna sats kaotas kohtumise 72 : 81.

Möödunud hooajal kandis Linards Jaunzems (23) Pärnu Sadama vormi, laupäeval viskas ta Pärnu korvi 20 silma.

Foto: Stanislav Moškov

Pärnu poolel viskasid 72 sangast 52 kolm meest, kui Andris Misters tõi 20, Siim-Markus Post 17 ja Robert Valge 15 punkti. Suur abi polnud ka testimisel olnud ameeriklasest mängujuhist Chad Eliot Frazierist, kes 11 minutiga kätt valgeks ei saanud. Ventspilsi vedas eelneval kahel hooajal Pärnu vormi kandnud Linards Jaunzems, kes viskas 20 punkti ja võttis maha 13 lauapalli, millest viis ründelauast.

Tallinna Kalev võitis võõrsil Ogre vastu esimese veerandaja 24 : 15, kuid seejärel jäi meeskond kaitses hätta. Lisaks päädis korvialuse härja Michael Buchanani mäng vaid kahe minuti järel.  Tallinlased olid poolajaks taga 42 : 52 ning kaotasid matši 80 : 106. Kalevi parimatena viskasid Joonas Järveläinen 32 ning Eduards Hazners 18 punkti, võitjate poolel tegi muljetavaldava partii 36aastane Rinalds Sirsniņš, kes tõi 15 punkti ja andis 14 korvisöötu.

Kümnest mängust pooled võitnud Rapla hoiab 14 meeskonna seas seitsmendat kohta. Pärnul ja Tallinna Kalevil on kirjas kolm võitu, kuid esimene on pidanud 9 ja teine 11 matši.

Turniiritabel.

Foto: https://www.estlatbl.com/et/turniiritabel