Marco Bulacia Rally Estonial.

Foto: Erki Parnaku
WRC
11. detsember 2021, 22:39

WRC-sarja enim arenenud piloodiks valiti lõunaameeriklane (2)

Rallifännid valisid WRC-sarjas enim arenenud piloodiks boliivlase Marco Bulacia.

Wrc.com ei avaldanud, mitu protsenti häältest Bulacia teenis, aga nende andmetel oli võit ülekaalukas. Teise koha sai lõppenud hooajal kaks WRC-etapi võitu napsanud Toyota piloot Kalle Rovanperä, kellele vaid 0,5% jäi alla Fordi rooliv Adrien Fourmaux.

Kui teine ja kolmas mees võistlesid WRC-klassis, siis Bulacia jagas WRC2 sarjas koos Jari Huttuneniga kolmandat kohta. Boliivlane jõudis poodiumile Kreeka, Eesti, Sardiinia ja Horvaatia etapil.

„See auhind on tunnustus raske töö eest, mida oleme koos kaardilugeja Marcelo Der Ohennesianiga teinud. Ilma kahe tippmeeskonna Tokspordi ja Škoda Motorspordi toetuseta poleks see olnud võimalik. Nad võimaldasid mul testida väga erinevates tingimustes,“ ütles 21aastane Bulacia. 

„Iga testikilomeeter aitas mul areneda ja sain juurde kogemusi. See on see, millest olen viimasel paaril aastatal puudust tundnud. Olen selle auhinna üle õnnelik, tänulik ja väga rahul,“ lisas ta.

Lisaks eelpool mainitud kolmikule osalesid hääletusel Sami Pajari, Jon Armstrong, Yohan Rossel, Takamoto Katsuta, Oliver Solberg ja Gus Greensmith.