Kerr Kriisa viskas 19 punkti, millest 17 tulid teisel poolajal.

Foto: Twitter / Arizona Wildcats
Korvpall
12. detsember 2021, 09:03

SUUREPÄRANE! Kriisa ja Tass vedasid supermängudega oma meeskonnad võidule

Kerr Kriisa säras läinud öösel NCAA korvpalliliigas fantastilise esitusega, kui oma koduülikooli Arizona State’i üheksanda järjestikuse võiduni tüüris. Vastaseks oli kõva pähkel Illinois, kellest saadi võõrsil jagu 83 : 79.

Illinois oli hooaega alustanud seitsme võidu ja kahe kaotusega. Esimese poolaja kaotas Arizona 38 : 42 ja halvimal hetkel oldi kaotusseisus lausa 13 punktiga, aga Kriisa võimsa mängu toel roniti teisel poolajal august välja ja teeniti selle hooaja üheksas võit. Seejuures pole veel ühtegi matši kaotatud ja uue nädala edetabelis tõstab see neid tõenäoliselt riigi kümne parima kooli sekka! Teisel poolajal 17 punkti visanud Kriisa sai kokku 19, lisaks kaheksa lauapalli ja viis resultatiivset söötu.

„See oli pikk ja raske mäng,“ vahendas Kriisa mängujärgseid sõnu Arizona Desert Swarm. „Võitlesime selles mängus iga sekundi nimel ja lõpuks said otsustavaks väikseid pallikaotusid ja saime lõpus paar korda kaitses kätte.“

Kui eelmine kord lustiti Wyomingi vastu enda kodus, siis nüüd teeniti oluline võõrsilvõit. „Ma usun, et me kõik armastame selliseid mänge. Olen kindel, et Illinois vaatas videot ja nad mõtlesid, et pole võimalik, et me nende kodus midagi sarnast suudaksime. Meil on aga sitke võistkond ja suutsime! Kõigil oli väga lõbus – alates treeneritest ja mängijatest, lõpetades mänedžeride, fännide ja minu emaga. Jah, meil oli täna väga lõbus!”

Taaskord kiitis Kriisa teist poolaega ka meeskonna peatreener Tommy Lloyd, kes meenutas, kuidas eestlane suvel kohe üldse läbimurretega hakkama ei saanud. „Võrratu, ma mäletan, et kui ma tööle asusin, siis ma vaatasin, kuidas ta viskas korvi alt ja floatereid (kaarega üle vastaste pikkade käte – R. V.) ainult mööda. Ta ei saanud neid ka eelmine aasta sisse ja ütlesin talle, et see võtab aega, aga ta töötaks edasi. Lõppude lõpuks tuleb ise leida üles see mugav lahendus. Ta on koos taustajõududega teinud ära kõva töö, aga see toob ka tulemust.”

Fantastilise mängu tegi ka talendikas keskmängija Matthias Tass, kes kerkis 80 : 59 võidumängus Santa Barbara üle Saint Mary’se parimaks. Tass eksis vaid ühel viskel ja kogus lõpuks 22 punkti, neli lauapalli, kaks resultatiivset söötu ja koppa. Pingilt sekkus kuueks minutiks ka Leemet Böckler, kes kogus selle ajaga viis punkti.