Jüri Vips

Foto: LPS via ZUMA Press / Scanpix
Auto-Moto uudised
12. detsember 2021, 12:20

KENA LÕPP! Vips tõusis hooaja viimases sõidus seitse kohta

Abu Dhabis Yas Marina ringrajal sõidetud vormel 2 sarja hooaja viimasel etapil tegi Hitech GP piloot Jüri Vips kena sõidu, kui tõusis põhisõidus 15. stardikohalt kaheksandaks.

Vips tegi hea stardi ja tõusis esimeste ringidega 11. kohale. Kuuendal ringil sai ta aga Christian Lundgaardi takistamise eest viiesekundilise karistuse ning see pani punktilootusele arvestatava pitseri. Kuivõrd liidrid kasutasid varajase boksipeatuse taktikat, siis sõitis Vips rajal pikalt ka neljandal kohal, aga boksipeatus, kus ta alustuseks viis sekundit karistust kandis ja niisama seisis, langetas ta korraks 15. kohale.

Viimastel ringidel hakkas Vips aga kõvasti tõusma ja kaasa aitas näiteks ka eespool asunud tiimikaaslase Liam Lawsoni katkestamine ning nii lõpetas Vips hooaja viimase sõidu kaheksandal kohal.

Viimase etapi võitis sümboolselt ülekaalukalt maailmameistriks kroonitud austraallane Oscar Piastri. Tema tiim Prema krooniti ka konstruktorite arvestuses tšempioniks. Vips ja Lawson tõid Hitechile selles arvestuses neljanda koha, individuaalses arvestuses lõpetas Vips oma debüüthooaja kuuendana ja eespool meeskonnakaaslasest Lawsonist.

Järgmisel nädalal saab Vips samas Abu Dhabis testida nii F2 kui F1 masinat. Praeguste andmete kohaselt peaks eestlane ka tuleval hooajal sõitma F2 sarjas.