Rene Zahkna.

Foto: Jarek Jõepera
Talisport
12. detsember 2021, 14:23

Kolm vahetust vägevat võistlust teinud Eesti teatenelik andis lõpuks veidi järgi, aga lõpetas siiski korralikul kohal

Hochfilzeni MK-etapi teatesõidus tegi Eesti meeste koondis soliidse esituse. Kui rajale mindi särginumbriga 19, siis finišisse jõutis 14. positsioonil.

Rene Zahkna tegi avavahetuses suurepärase sõidu, kui võttis vaid ühe varupadruni ja kaotas vahetuse võitnud Erik Lesserile vaid 19,9 sekundit. Kristo Siimer tuli teisest vahetusest 13. kohal, kaotust 1.26,5 ja tema pidi kasutama kolme varupadrunit. Kolmandana käis rajal Kalev Ermits ja tema tegi oma selle hooaja parima stardi – kasutada tuli ainult üht varupadrunit, ta sõitis vahetuse viienda aja ja andis teate üle Raido Ränkelile 10. kohal. Enne viimast vahetust oli Eesti kaotust Norrale 2.17,1.

Ermits kinnitas, et tegu oli tema selle aasta parima stardiga. „Hooaja algusega ei saa üldse rahul olla, aga täna tuli midagi positiivset. Proovin hea tunde siit kaasa võtta ja midagi individuaaldistantsidel ära teha,” kommenteeris ta ETV otseülekandes.

Viimases vahetuses pidi Raido Ränkel käima trahviringil ja ta tõi Eesti finišisse 14. positsioonil, kaotust võitnud Norrale täpselt neli minutit. Teisena lõpetas Prantsusmaa ja kolmandana Venemaa. Eesti selja taha jäid teiste seas lähinaabrid ehk Soome, Läti ja Leedu. Lisaks kaotas Eestile viie kohaga Jaapan, kes on meie põhirivaal silmas pidades Pekingi taliolümpiat, kuhu Eesti praegu teatemeeskonda välja panna ei saaks.

Omaette huvitava loo rääkis pärast edukat sõitu Zahkna. „Stardiajas sain kellegi teise kaikad (suusakepid – toim), keegi ajas midagi sassi. Need on veidi lühemad ja valed rihmad, aga on ikkagi mehekaikad! Ma olen äpardustega juba harjunud,” sõnas ta.