Foto: Julia Vakina
Esport
13. detsember 2021, 11:41

TULEVIK ON TUME: arvutimängude eest hakatakse peagi küsima 80 eurot (7)

Kui uue põlvkonna mängumasinad PlayStation 5 ning Xbox Series X/S mullu poelettidele jõudsid, tõid need endaga kaasa midagi ootamatut. Nimelt kerkis märkimisväärselt ka konsoolimängude hind. Arvutiomanikud said toona veel kergemalt hingata. See võib peagi aga muutuda.

Nimelt kuulutas väljaandja Square Enix hiljuti, et kavatseb 2020. aastal PlayStation 4 peal ilmunud (ning tänavu PS5 peale jõudnud) märulirollika „Final Fantasy 7 Remake Intergrade'i“ tuua ka arvutimänguriteni. Sellega kaasneb aga üks suur konks.

Teos, mis jõuab nii Steami kui ka Epic Gamesi keskkonda, hakkab maksma 80 €. Pisut sisukam „Deluxe Edition“ kergitab hinna aga lausa 105 € peale. Seni sai PC peal digitaalseid mänge osta umbes 10 € soodsamalt kui konsoolidel.

Vähemalt Square Enixi fännid peavad aga arvestama, et edaspidi on mängud igal platvormil sama hinnaga. Näiteks on 2022. aasta mais ilmuv „Forspoken“ samuti hinnatud 79,99 € peale.

Videomängude hinnatõusu on varasemalt õigustanud nii PlayStationi ninamees Jim Ryan kui ka Take-Two tegevjuht Strauss Zelnick, kelle arvates on kliendid sääraseks muutuseks valmis.