KAS LEWIS HAMILTONILE TEHTI LIIGA? Eesti mootorispordi asjatundjad tunnistavad, et kohtunikud ajasid lati maha.

Foto: SIPA / Scanpix
Vormel 1
13. detsember 2021, 16:25

Eesti vormel 1 asjatundjatel jäi viimasest etapist suhu mõru mekk. „Pulti on lastud diletandid, sest toimuv oli halb komöödia ja rahvateater.“ (1)

„See võtab hästi kokku terve 2021. hooaja, mida iseloomustas võistluste juhi ja žürii ääretu ebastabiilsus. See on kohtunike bläkk ja puhas Michael Masi ebaprofessionaalsus, et asi läks nii kaugele,“ võtab Tarmo Klaar kokku Abu Dhabi etapil viimastel ringidel toimunu, kus skandaalsel moel sai maailmameistriks Red Bulli piloot Max Verstappen. Õhtuleht uuris ringrajasõitjatelt Ralf Aronilt ja Tristan Viidaselt ning vormel 1 asjatundjatelt Are Ellerilt ja Tarmo Klaarilt, kas hooaja viimasel etapil tehti Mercedesele liiga.

Kõik neli meest on ühel meelel, et kohtunikud ajasid lati maha. „Meie kui võistlejad peame reegleid järgima ja kui neid rikume, siis saame karistada. Nii peaks käituma ka FIA (Rahvusvaheline autoliit – E. K.). See hooaeg oli väga nauditav, sest lõpuks ometi võitlesid kaks eri tiimidest meest tiitli eest ja oli vinge võidusõit kuni lõpuni välja. Seepärast on kurb, et lõpuks jäi esile arutelu reeglite üle,“ tõdeb Aron.

Edasi lugemiseks: