Kerr Kriisa (palliga).

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
13. detsember 2021, 21:19

Kriisa meeskonna edust: teame, kui palju võime veel paremaks saada

Kerr Kriisa ja Arizona Wildcatsi hooaeg üliõpilasliigas NCAA on kulgenud suurepäraselt. Eile alistati võõrsil tulemusega 83 : 79 tugev Illinois.

20aastane eestlane sai selles matšis lõpuks 38 minutiga kirja 19 silma, kaheksa lauapalli ja viis korvisöötu. Seejuures viskas ta teisel poolajal tervelt 17 punkti.

„Nad alustasid hästi ja surusid oma mängu peale. Mängisin ise rohkem ilma pallita, tekitasin katteid. Aga teisel poolajal nad kohandasid midagi – ma ei tea, mida nad muutsid, aga mul oli järsku palju rohkem ruumi,“ selgitas Kriisa, miks tal õnnestus mängu teises pooles märksa resultatiivsem olla.

Eestlase karjääri tulemuslikemat mängu käis vaatamas ka ta ema.

„Tunnen emale kaasa, et ta nii palju närvirakke kulutama pidi. Aga mul on hea meel, et ta nägi, milline on [NCAA korvpallimäng]. Ta on varem Eestis ja Leedus mängudel käinud, aga see on täiesti teistsugune. See oli kolmas Arizona mäng, mida ta [kohapeal] nägi. Ükskord sõitis ema isegi autoga Tucsonist Corvallisesse [üle 2100 km], see võttis üle 20 tunni. Ta on mu suurim fänn,“ lausus Kriisa podcast'is „The Field of 68 AFTER DARK.“

Arizona on käimasoleval hooajal täisedu üheksa võitu. Kriisa on igas matšis alustanud algkoosseisust. Eelmisel hooajal sai ta see-eest kirja vaid kaheksa mängu. Mäletatavasti ei saanud tagamängija pärast mullu ülikooliga liitumist NCAA-lt mänguluba, mistõttu tuli oma debüüti mitu kuud oodata. Toona oli olemas ka võimalus, et Eesti koondislane peab esimese hooaja täielikult vahele jätma ning nii mõtles ta vahepeal ka Euroopasse naasmisele.

„Alguses, kui sain teada, et mul pole võimalik mängida, oli hästi raske. Lendasin sisuliselt üle terve maailma selleks, et korvpalli mängida ja siis sain teada, et ei saa seda kuus või seitse kuud teha,“ tõdes Kriisa.

Lõpuks otsustas ta jääda siiski USAsse ning seda pole ta pidanud kahetsema.

Vaimselt oli see väga raske, aga jäin endale kindlaks. Muidugi kahtlesin ja kaalusin minna Euroopasse mängima, aga lõpuks siiski ei läinud ja see oli ilmselt mu elu paremuselt teine otsus,“ lisas Kriisa.

Meeskonna mängujuht veetis tänavuse suve USAs ning nägi oma mängu kallal vaeva. Ta leiab, et tehtud töö on sel hooajal vilja kandnud.

„Olin siin terve suve. Tommy [Lloyd, peatreener] ütles, et pean oma mängu midagi juurde lisama. Ta on suurepärane treener, kes on varasemalt juhendanud väga häid mängujuhte. Seega treenisime kogu aeg. Täna läksid kõik visked lihtsalt sisse. See oli meile suurepärane võit,“ sõnas Kriisa.

Ta usub, et tiimis on veel varu ning oma parimat pole neil seni õnnestunud välja panna.

„Meil on väga toredad inimesed meeskonnas, nii palliplatsil kui ka mujal. Nägite, kuidas me teisel poolajal mängisime: justkui väljak olnuks meie. Suutsime võita. Peame selle, mis välja hõikame, ka ära tegema. See aitab keskenduda ja mängudeks valmistuda.

Teame, kui head me oleme ja kui palju paremaks võime saada. Inimesed pole veel meilt häid esitusi näinud. Oli väga raske lahing [Illinoisiga],“ selgitas Kriisa.