Yannick Agnel.

Foto: SIPA / Scanpix
Ujumine
14. detsember 2021, 08:45

Kahekordset olümpiavõitjat süüdistatakse alaealise vägistamises

Londoni olümpial kaks ujumiskulda võitnud Yannick Agnel võeti eelmisel nädalal vahi alla.

Prokurör Edwige Roux-Morizot tõdes esmaspäeval, et eelmisel nädalal vahistatud 29aastane Agnel tunnistas, et oli alaealisega seksuaalvahekorras, kuid eitab sundi. Prokuröri hinnangul toetab aga vägistamise või seksuaalsele tegevusele sundimise kahtlust mehe ja tüdruku suur vanusevahe, kuna 2016. aastal oli hageja vaid 13aastane. Agnel oli toona 24.

Prokuröri sõnul on kahtlustatava kuriteo ohver Agneli endise treeneri tütar ning sündmused leidsid aset mitmed kohas, sealhulgas Hispaanias, Tais ja Brasiilias. Prantsusmaa seadused ei luba täisealisel olla vahekorras alla 15aastasega, tänavu võttis sealne parlament vastu seaduse, mis kirjeldab seksi alla 15aastase lapsega kui vägistamist ja selle eest karistatakse kuni 20aastase vangistusega, vahendab AP.

Agnel võitis 2012. aastal Londoni olümpial kullad nii meeste 200 meetri vabaujumises kui 4x100 meetri teateujumises. Aasta hiljem võitis prantslane samad kullad Barcelona MMil. Angeli nimel on ka 400 meetri vabastiilis lühiraja ujumise maailmarekord.

2016. aastal tal ei õnnestunud Rio olümpiale jõuda ja tõmbas karjäärile joone alla.