Jüri Vips tegi Red Bulliga avarii.

Foto: AFP / Scanpix
Vormel 1
14. detsember 2021, 14:10

Vormel 1 masinat testinud Vips tegi avarii (1)

Kui pühapäeval tõmmati Abu Dhabis vormel 1 tänavusele hooajale joon alla, siis sel nädalal toimuvad sealsel Yas Marina ringrajal testid, millest võtab osa ka Jüri Vips.

Tänavu vormel 2 sarjas Hitechi tiimis sõitnud Jüri Vips ja Liam Lawson lastakse sellel nädalal F1 auto rooli. Kui Lawson testib Yuki Tsunoda ja Pierre Gasly kõrval AlphaTaurit, siis Vips on sarnaselt värske maailmameistri Max Verstappeni ning Sergio Pereziga Red Bulli roolis. 

Keskpäevaks oli Vips läbinud 66 ringi ning hoidis ajaga 1.26,647 rajal käinud 19 mehe seas kaheksandat kohta. Nobedaim oli mehhiklane Patricio O'Ward, kes läbis McLareniga ringi ajaga 1.25,260. 41 ringi läbinud Verstappeni aeg oli 21aastase eestlase näidatust üle kahe sekundi aeglasem.

Kuid noorsõitjate ja meeskondade põhipilootide aegu otseselt võrrelda ei saa ega tohi, sest viimaste masinate all on uues ät hooajast kasutusele tulevad 18tollised veljed, aga noored kasutavad seni võistlustel kasutatud 13tolliseid velgi.

Kahjuks ei möödunud Vipsi tööpäev viperdusteta, sest ta lõpetas Red Bulliga seinas. Seni pole teada, kas eestlase vormel suudetakse üles putitada ning kas ta saab teisipäeval teste jätkata.