Thierry Neuville (keskel).

Foto: AFP/Scanpix
WRC
15. detsember 2021, 18:35

Raske avarii üle elanud Neuville: uus auto päästis meid tõsisematest vigastustest

Detsembri alguses Prantsusmaal suure avarii teinud Hyundai piloot Thierry Neuville pääses juhtunust ehmatusega ning saab testimisega jätkata.

Alpides tehtud õnnetuse tagajärjel purunes auto šassii. Kuna see oli meeskonna ainuke, tuli teha testimisest kümnepäevane paus. Neuville usub, et uue i20 N Rally1 masina turvapuur aitas ära hoida raskemaid traumasid.

„On näha, et uus turvapuur toimib hästi. See päästis meid tõsisematest vigastustest. Insenerid töökojas ütlesid samuti, et see töötab.

„Selles pole midagi šokeerivat. Mul oli huvitav tutvuda šassii ja sellega, kuidas see meid kaitses. Väga muljet avaldav on seda näha. Kui avarii lõpus seisma jäime, saime kohe autost välja,“ kiitis Neuville uut masinat.

Belglane meenutas, et avarii oli küllaltki hirmus – auto kukkus ligi 30 meetrit.

„Kui teelt välja sõitsime, siis oli näha, et ees polnud midagi – ühtegi puud või kraavi. Kukkusime umbes 30 meetrilt. Saime aru, et maandume täiesti põhjas auto katusel. Me ei tabanud kukkudes midagi. Kukkusime kaljuservalt otse alla ja maandusime lihtsalt katusel, see oli kahtlemata suur õnnetus.“

Kuigi nii Neuville kui ka tema kaardilugeja Martijn Wydaeghe lubati haiglast koju vaid mõned tunnid pärast avariid, ei naase tema paariline veel testimise juurde.

„Martijn võtab korraks aja maha. Ta ei ole testimisel kaardilugejaks, kuid on meile siiski toeks. Ta on tagasi Monte Carlos rallieelseks testimiseks,“ selgitas Neuville.

Täna testib Hyudnai masinat Saksamaal, seejärel naastakse Alpidesse, kus tingimused sarnanevad uue hooaja avaetapi Monte Carlo omadega.