Maik-Kalev Kotsar müras Krasnodari vastu nagu mees muiste.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Korvpall
16. detsember 2021, 08:42

VIDEO | Kotsar lammutas Eurocupil vägevalt ja aitas Hamburgil alistada Venemaa tippklubi

Euroopa tugevuselt teises klubikorvpallisarjas Eurocupil tegi kolmapäeva õhtul hiilgava etteaste Eesti koondislane Maik-Kalev Kotsar, kui tema koduklubi Hamburg Towers alistas kodusaalis Krasnodari Lokomotiv Kubani.

Towers läks mängule vastu pigem autsaiderina, sest neil oli enne eliset A-alagrupis kogutud üks võit ja neli kaotust, samal ajal kui Lokomotov Kuban jagas viie võidu ja ühe kaotusega liidrikohta.

Esimesel poolajal tõestasid külalised oma favoriidistaatust, kui võitsid selle üheksa punktiga 50 : 41. Kuid kolmanda veerandi võit 29 : 10 viis juhtima hoopis Hamburgi ning et viimasel perioodil keerati veelgi kruvi peale, võeti lõpuks 100 : 82 võit.

Hamburgi teise poolaja ärkamises oli suur roll just Kotsaril. Kui esimesel poolajal jäi eestlase kontole vaid neli punkti, siis kohtumise lõpuks oli tema saldo 18 punkti, 7 lauapalli, 3 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget. Eestlase kasulikkuse teguriks tuli meeskonna parimana 24 ning parim oli ta ka pluss/miinus arvestuses: Kotsari väljakul olles viskas Hamburg vastasest lausa 32 silma rohkem!

Hamburgi resultatiivseim oli Jaylon Brown 21 punktiga, üleplatsimehena sai Kubani Errick McCollum kirja 27 punkti.

Kolmapäevase võiduga tõusis Hambrurg alagrupis kümne meeskonna konkurentsis kaheksandaks ehk praeguse seisuga jõutaks viimasena play-off'i. Järgmises voorus kohtutakse nädala pärast Itaalia meeskonna Trentoga, kes on grupis punase laterna staatuses.