Devonte Graham (number 4) tõi pöörase viskega Pelicansile võidu.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
16. detsember 2021, 10:49

VIDEO | NBA peksupoiste duellis nähti viset, mis kirjutatakse rasvaste tähtedega liiga ajalukku

NBA korvpalliliigas kohtusid läinud ööl omavahel läänekonverentsi kehvikud Oklahoma City Thunder ja New Orelans Pelicans. See fakt iseenesest ei vääriks erilist tähelepanu, ent kohtumise lõpusekundil nähti viset, mis kirjutatakse rasvaste tähtedega superliiga ajalukku.

Kui mängida jäi 1,4 sekundit, tabas Thunderi poolelt kauge kolmese Shai Gilgeous-Alexander, millega viigistas mänguseisu 110 : 110-le. Üldiselt olid kõik arvamusel, et järgneb lisaaeg, kuid Pelicansi Devonte Graham jõudis enne sireeni omalt platsipoolelt nii igaks juhuks veel ühe viske teele saata. See kukkuski lauapõrke abil korvi ja tõi nii Pelicansile 113 : 110 võidu.

Et NBAs on igasugune statistika väga kõrges hinnas, hakati kohe arvutama. Nii leiti, et Graham saatis oma viske teele 65 jala ehk ligi 20 meetri kauguselt – see aga tähendab liiga andmetel seda, et tegemist on kõigi aegade kõige kaugemalt tabatud viimase sekundi võiduviskega! Senine rekord kuulus 2011. aastast Tyreke Evansi nimele, kelle 50 jala ehk 15,24 meetri kauguselt teele saadetud vise tõi võidu Memphisele.

„Kui nägin, et vise läks Devonte käest lendu, siis lihtsalt ütlesin: „Palun, Issand!“", rääkis Pelicansi peatreener Willie Green pärast mängu. „Ja ta võttiski kuulda. Kuid üldiselt oli see hullumeelne lõpp tõusude ja mõõnadega mängule ning tuleb rahul olla, et meie olime lõpuks võitjaks pooleks.“

21 kaotuse kõrvale üheksanda võidu teeninud Pelicans on läänekonverentsis eelviimane ehk 14., neist taha poole jääbki vaid Thunder (8 võitu, 19 kaotust).