Eesti jalgpallikoondis.

Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
16. detsember 2021, 19:46

KAKS LOOSI KORRAGA! Mudaliigas madistaks Eesti San Marinoga, vastasel juhul saaksime paika viimase pusletüki

Eesti jalgpallikoondis sai Nyonis peetud loosimisel teada järgmise aasta Rahvuste liiga kolmanda turniiri vastased. Eesti tuli aga loosida välja kaks korda, sest veel pole teada, kas ees ootab aasta C- või D-divisjonis

Kuivõrd Eesti jäi 2020. aastal C-divisjonis oma grupis Armeenia, Põhja-Makedoonia ja Gruusia järel neljandaks ja nii ootavad meid märtsikuus ees ootavad play-out mängud Küprose vastu. Kaotaja mängib D-divisjoni ja võitja C-divisjoni.

Alustuseks loositi D-divisjoni grupid. Eesti/Küpros loositi kolmesesse kokku Malta ja San Marinoga. Kui õnnestuks jääda C-divisjoni püsima, siis ootab ees Kosovo, Kreeka ja Põhja-Iirimaa. Seejuures on Eesti seni kohtunud 55 UEFA liikmesriigist 53ga ja ainsana pole me seni kohtunud just Kosovoga, kes on uusim UEFA liige. Kuivõrd tänapäeval sõprusmängudeks palju ruumi pole, siis ongi hoopis tõenäolisem nendega kohtuda just valikmängudes. Et Eesti Kosovo näol viimase pusletüki paika saaks, on vaja saada kahe mängu kokkuvõttes märtsis jagu Küprosest.

Kodus kohtub Eesti koondis Küprosega 24. märtsil, võõrsil viis päeva hiljem.

Täpse Rahvuste liiga mängude kalendri avaldab UEFA lähiajal. Mängupäevad on järgmised:

1. ja 2. mängupäev: 2.–8. juuni 2022
3. ja 4. mängupäev: 8.–14. juuni 2022
5. ja 6. mängupäev: 22.–27. september 2022

Kõik grupid: