Mohammed Bin Sulayem.

Foto: PA / Scanpix
Vormel 1
17. detsember 2021, 17:31

NÄGEMIST, JEAN TODT! FIA valis uueks presidendiks Mohammed bin Sulayemi

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) valis uueks juhiks Araabia Ühendemiraatidest pärit Mohammed bin Sulayemi, kes on ühtlasi esimene väljastpoolt Euroopat sündinud president. Ta asendab 75aastast Jean Todti, kes juhtis mootorispordi katuseorganisatsiooni viimasel tosinal aastal.

Hääletusel oli 60aastase bin Sulayemi vastaskandidaat britt Graham Stoker, aga vastne president sai 61,6 protsenti häältest. Todt õnnitles uut FIA juhti. „Üks peatükk sai läbi. Võime olla ühiselt rahul oma saavutustega mootorispordis, eriti mis puudutab turvalisust ja jätkusuutlikust,“ lausus ta.

Uuel presidendil on tugev rallitaust, sest ta koduses auhinnakapis on 14 Lähis-Ida autoralli meistritiitli ja piloot on startinud 18 WRC-etapil. Teda loetakse ka üheks peamiseks niiditõmbajaks, miks Abu Dhabi GP jõudis vormel 1 võistluskalendrisse.

Enne valimist ütles bin Sulayem, et töötab selle nimel, et võidusõit muutuks pilootidele taskukohasemaks, millega oleks kõigil noortel võimalus pääseda tipptasemele. Lähis-Ida naftariigid on viimastel aastatel tõusnud motospordis aina enam pildile. Kui 20 aastat tagasi ei toimunud seal regioonis ühtegi etappi, siis tänavu oli vormel 1 kalendris Bahreini, Katari, Saudi Araabia ja Abu Dhabi GPd.