Kevin Maltsev.

Foto: Maria Kilk
Talisport
17. detsember 2021, 19:48

Maltsev sai viimaks naeratada, Aigro disklahvi (4)

Suusahüppaja Kevin Maltsev tegi Engelbergis oma MK-hooaja parima kvalifikatsioonihüppe ja lendas muretult homsele põhivõistlusele. Esialgu pääses sinna ka Artti Aigro, kuid ta sai mõne aja pärast disklahvi.

Konarliku hooaja alguse järel üheks nädalavahetuseks kontinentaalkarikasarja põiganud Maltsev lendas täna Engelbergi HS 140 mäel kerge taganttuulega 125,5 meetrit ja teenis 115,5 punkti. See andis 67 mehe konkurentsis 35.–37. koha ning tähendab talle MK-hooaja esimest pääsu lõppvõistlusele. Sama punktisumma kogus ka MK-sarja neljas mees, sloveen Anže Lanišek.

Artti Aigro maandus 119,5 meetri peal, millest piisas 50 parema sekka mahtumiseks, kuid varsti ilmus tema nime taha hoopis kurjakuulutav tähekombinatsioon DSQ. Kombekontrollis selgus, et tema hüpperüü vööümbermõõt oli 1,5 cm võrra suurem kui lubatud, nii et ta peab homset võistlust kõrvalt vaatama.

Päeva pikimat hüpet jagasid jaapanlane Ryoyu Kobayashi ja sloveen Timi Zajc. Mõlemad lendasid 136,5 meetrit, kuid Kobayashi teenis tänu tuulekompensatsioonile 3,2 punkti rohkem (147,5 vs 144,3).

Homne põhivõistlus algab Eesti aja järgi kell 17.

Aigrol avaneb taas võimalus pühapäeval, mil võistlusele eelneb uus kvalifikatsioon.