Elvira Öberg.

Foto: AFP / SCANPIX
Talisport
18. detsember 2021, 14:39

KOTIS! Elvira Öberg saavutas elu esimese võidu, eestlannad jäid viimaste sekka

Laskesuusatamise Annecy MK-etapi naiste 10 km jälitussõidu võitis 22aastane rootslanna Elvira Öberg ajaga 29.27,0.

Kolmandalt kohalt startinud Öbergile tõi elu esimese MK-etapi võidu viisakas laskmine (kaks trahvi) ja tugev suusasõit (päeva 2. aeg). Pärast viimast tiiru edestas ta prantslannat Julia Simoni 3,6 sekundit, kuid vajutas siis kuuenda käigu sisse ega lasknud täna ühel trahviringil käinud Simonil endale ohtlikuks saada. Finišis lahutas naisi 4,2 sekundit.

Põneva kolmanda koha heitluse pööras viimasel 2 km pikkusel suusaringil enda kasuks võitja vanem õde Hanna Öberg (2; +11,6). Sprindi võitja Marte Olsbu Röiseland langes kolme trahviringi tõttu neljandaks (+13,4).

Eestlannade Regina Oja (sprindi 51.) ja Johanna Talihärma (53.) võistlus algas halvasti, sest mõlemad lasid esimeses lamadestiirus kaks mööda. Talihärm käis lõpuks neljal trahviringil ja sai 49. koha (+4.56,8), Oja mõõtis 150meetrist trahviringi kuus korda ja oli lõpetajatest eelviimane ehk 51. (+5.46,9).

Suusarajal oli täna kõige kiirem prantslanna Justine Braisaz-Bouchet. Talihärm kaotas talle 2.37,2 (50. aeg) ja Oja 2.50,3 (51. aeg).

Kui vaadata puhtalt tänase võistluse aegu ehk mitte arvestada sprindist kaasa võetud kaotussekundeid, siis oli päeva kiireim naine itaallanna Lisa Vittozzi. Võitja Elvira Öberg oli selles arvestuses neljas, aga see ei maksa mõistagi midagi.

Tänased paremad (vasakult tulemused, laskeajad, suusaajad ja puhtad jälitussõidu ajad):