Kui New Yorgis Kyrie Irving spordisaalidesse ei pääse, siis New Jersey osariigis toimuvatel NCAA kossumängudel on teda pealtvaatajate seas nähtud.

Foto: AP/SCanpix
Korvpall
18. detsember 2021, 16:04

HÄDA KÄES: vaktsiinipelgurist NBA superstaar kutsuti tiimi tagasi (7)

Oktoobris enne NBA uue hooaja algust teatas kihveokontorite suursoosik Brooklyn Nets, et koroonaviiruse vastu vakstineerimisest keelduv superstaar Kyrie Irving eemaldatakse meeskonnast. Kolm kuud hiljem on seis selline, et klubi otsustas Irvingu ikkagi tagasi tiimi kutsuda.

Brooklyn Netsi kodulinnas New Yorgis kehtivate regulatsioonide kohaselt vaktsineerimata inimesi avalikesse spordisaalidesse ei lubata. Teistes osariikides sellised reeglid ei kehti ning see tähendab, et võõrsilmängudes saanuks Irving Netsi esindada, kuid oktoobris leidis klubi, et selline poolik lahendus neile ikkagi ei sobi.

Irving pole jätkuvalt end vaktsineerida lasknud, kuid Netsi koosseis hakkab üha enam kokku kuivama ja nii otsustati, et võõrsilmängudeks on Irvingut ikkagi tagasi vaja. Praegu on liiga nn koroonaprotokollides koguni seitse Netsi mängijat – James Harden, LaMarcus Aldridge, DeAndre' Bembry, Bruce Brown, Jevon Carter, James Johnson ja Paul Millsap – ning seetõttu on väga suureks kasvanud staarmängijate Kevin Duranti ja Patty Millsi koormus. Netsi järgmises mängus Orlando Magicuga antakse ka neile puhkust.

Irving on kuuldavasti end individuaalselt vormis hoidnud, kuid paugupealt ta meeskonnaga siiski liituda ei saa, vaid esmalt peab ta andma viiel päeval järjest negatiivse koroonaproovi. Ka meeskonna juures olles peab ta iga päev testimisprotseduuri läbima.

Netsil on põhihooajal jäänud pidada 27 võõrsilmängu, kuid neist kolmes Irving mängida ei saa, täpsemalt New York Knicksi ja Toronto Raptoris vastu, sest üle Kanada piiri vaktsineerimata inimesi ei lubata. Pärast kodumängu Magicuga seisab Netsil ees kolm võõrsilmängu, kus kohtutakse Portland Trail Blazersi, Los Angeles Lakersi ja Los Angeles Clippersiga. Tõenäoliselt saab Irving siis oma esimesed mänguminutid sel hooajal ka kätte.

Vaatamata koosseisuga seotud muredele on Nets näitamas ikkagi suurepärast mängu. 21 võidu ja 8 kaotusega ollakse idakonverentsis kindlalt liidrikohal ning võidetud on neli viimast kohtumist.