BC Kalev/Cramo jõudis karikasarjas finaali.

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
18. detsember 2021, 18:39

Viimsit jätkus karika poolfinaalis Kalev/Cramo vastu vaid esimeseks veerandajaks

Eesti korvpalli karikavõistluste esimene finalist on BC Kalev/Cramo, kes sai Tartu ülikooli spordihoones peetava finaalturniiri poolfinaalis jagu KK Viimsi/Sportlandist.

Viimsi, kes pidi hakkama saama ühe oma liidri Rain Veidemanita, kes taastub randmevigastusest, suutis Kalevile hambaid näidata vaid esimesel veerandajal, mis võideti 17 : 15. Kuid teise veerandi alguses tegi Kalev 22 : 25 kaotusseisust 11: 0 vahespurdi ja sellega oli asi sisuliselt ka tehtud. Avapoolaja järel juhtis Kalev 45 : 34 ning lõpusireeni kõlades olid nende edunumbrid 88 : 52.

Võitjate resultatiivsemad olid Silas Melson 15, Rauno Nurger 14 ja Jequan Lewis 13 punktiga, Viimsi parimana viskas terve teise poolaja varumeeste pingil istunud Ronalds Zakis 10 silma.

Kalev/Cramo võitis lauavõitluse koguni 51 : 27 (ründelauad seejuures 17 : 4) ning ka resultatiivsetes söötudes oli vahe märkimisväärne: Kalevil kogunes neid 26, Viimsil 10. Pallikaotusi tegi Kalev 12, Viimsi aga 19.

Võitjate peatreener Roberts Štelmahers ütles pärast mängu Delfi TV otseülekandele, et mängu algus oli nende poolt aeglane, kuid siis saadi tänu oma sügavamale koosseisule kätte parem intensiivsus ja agressiivsus. Ta kinnitas ka, et nende jaoks on iga kohtumine tähtis ning ka Eesti karikas on klubi jaoks oluline eesmärk.

Tema Viimsi kolleeg Valdo Lips nentis, et mindi küll võitlema, kuid tugevam võttis jõu ja võimuga ikkagi oma ära. Pühapäevasesse pronksimängu tuleb tema sõnul kaasa võtta just tänase mängu alguse hea hoog. „Tuleb nautida korvpalli,“ lisas Lips.

Teise finalisti selgitavad täna õhtul algusega kell 19.45 kodumeeskond Tartu Ülikool Maks & Moorits ja TalTech.