Maik-Kalev Kotsar.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Korvpall
18. detsember 2021, 23:19

Kotsar säras Saksamaa liigas kaksikduubliga

Saksamaa korvpalli kõrgliigas tegi suurepärase soorituse Eesti koondise keskmängija Maik-Kalev Kotsar, kes aitas oma koduklubi Hamburg Towersi võõrsil võidule Würzburgi meeskonna vastu.

Kui esimese poolaja võitis Hamburg vaid kolme punktiga 53 : 50, siis teisel poolajal rebiti vahe sisse ja lõpuks võeti kindel 100 : 88 võit.

Just teisel poolajal läks käima ka Kotsar, kes kogus lõpuks 28 mänguminutiga 18 punkti (kahesed 6/7, vabavisked 6/7), hankis 10 lauapalli ja jagas ka 5 resultatiivset söötu. Tema efektiivsusnäitajaks tuli 31, mis oli mõlema meeskonna peale parim. Resultatiivsuselt oli Kotsar Hamburgi meestest koos Justus Hollatziga teine, rohkem punkte viskas vaid Caleb Homesley, kes sai kirja 22 silma.

Nelja kaotuse kõrvale seitsmenda võidu teeninud Hamburg tõusis jagama neljandat kuni seitsmendat kohta, sest sama saldo on ka Ulmil, Ludwigsburgil ja Chemnitzil. Kui pühapäeval peaks võidukas olema ka Berliini Alba, lisanduks sellesse seltskonda ka pealinnaklubi. Hamburgi viimasel vastasel Würzburgil on tabelis kolm võitu ja kaheksa kaotust, millega ollakse 18 meeskonna konkurentsis 15. kohal.