Nii nokauteeris Jake Paul (vasakul) Tyron Woodley (pikali).

Foto: AP/Scanpix
Võitlussport
19. detsember 2021, 09:00

VIDEO | TOHOH! Juutuuber Jake Paul nokauteeris endise UFC-tšempioni ja püsib poksiringis alistamatuna

Jake Paul, kellel on YouTube'is üle 20 miljoni tellija, alistas Eesti aja järgi täna varahommikul poksiringis nokaudiga endise UFC poolraskekaalu tšempioni Tyron Woodley.

Matš kulges tasavägiselt kuuenda raundini, seejärel õnnestus 24aastasel Paulil endast 15 aastat vanem vastane nokauteerida.

„Vaatasin [nokauti] kordusest ja mõtlesin, et kurat, miks ma oma käe alla lasin. Teadsin, et see tuleb ja olin blokiks valmis. Selles spordis piisab ühest veast. Blokeerisin nii palju lööke ja olin aktiivsem kui eelmises matšis. Kuid minu karjäär pole veel läbi,“ lausus Woodley matšijärgsel pressikonverentsil.

Kuigi ta uskus, et oli kuni nokaudini matšis vastasest parem, jagust tal siiski Paulile pärast kohtumist kiidusõnu.

„Arvasin, et olin võitmas, kuid mitte selgelt. Ta oli esimeses kahes raundis parem. Kolmas oli tasavägine, kuid tundsin, et olin järgmistes parem. Ühel hetkel tuleb hakata Jake Paulist lugu pidama. Tunnustasin teda ja tema mind. Kuid ta oli täiesti veendunud, et võidab mind ning mina sama kindel, et alistan tema,“ sõnas Woodley.

Tegu oli kordusmatšiga, esimese kohtumise võitis tänavu augustis kohtunike häältega samuti Paul. Tegelikult pidanuks ta täna vastamisi minema raskekaalu maailmameistri Tyson Fury poolvenna Tommy Furyga, ent inglane loobus matšist haiguse tõttu 12 päeva varem. Seejärel võeti ühendust Woodleyga, kes oli matšiga kohe nõus.

39aastane ameeriklane ei välistanud kolmandat matši Pauliga.

„Ma ei tea, ta just lõi mu nokauti,“ tõdes Woodley. „Kuid ma ei ütleks sellele ära. „Meeleldi võitleksin temaga uuesti. Tundsin, et esimene matš oli väga tasavägine, ent ta peab otsustama, mida järgmisena teha tahab. Kui ta tahab minuga uuesti võidelda, siis olen valmis. Minu poolest võiksime kümme korda võidelda,“ lisas Woodley.

„[Woodley] on legend ja austan seda, et ta nõustus matšiga [vaid] kaks nädalat enne selle toimumist. Oli raske võitlus. Sain oma ülesandega hakkama. Valmistusin selleks löögiks terve matši vältel, ta ei oodanud seda,“ kommenteeris Paul oma esitust pärast matši.

Paul on võitnud oma kõik viis profimatši, neist neli nokaudiga. Tõsi, päris poksijaga pole ta endiselt vastamisi läinud. Oma profidebüüdi tegi ameeriklane 2020. aasta jaanuaris, alistades Briti juutuuberi AnEsonGibi. Seejärel sai ta jagu endisest NBA korvpallurist Nate Robinsonist ning tänavu aprillis kaks aastat tagasi MMA-karjääri lõpetanud Ben Askrenist.

Paul on öelnud, et tema eesmärgiks on tulla profipoksi maailmameistriks ning kohtuda ringis Canelo Alvarezega, kes on praegune superkeskkaalu maailmameister. Mehhiklane on Paulist 11 cm lühem ning 12 kg kergem.