Kristjan Ilves.

Foto: Flawia Krawczyk
Talisport
19. detsember 2021, 17:12

STABIILNE: Ilves jäi Ramsaus taas teise kümne keskele (2)

Üheksandalt kohalt suusarajale läinud kahevõistleja Kristjan Ilves sai Ramsau MK-etapi teisel päeval 14. koha, järjekordse võidu noppis Jarl Magnus Riiber.

Ramsau HS98 hüppemäel lõid platsi puhtaks norralased, kui parima soorituse tegi MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber (92,5 m; 134,5 punkti), keda hakkasid jälitama kaasmaalased Espen Andersen (kaotus esimesele 21 sekundit) ja Jens Luraas Oftebro (+0.26). 

Uhkes üksinduses startinud Riiberi hakkas peagi jälitama viiemeheline grupp, mida vedasid sakslased. 7km peal rebis end teistest lahti Vinzenz Geiger, kes jõudis kahevõistluse kuningast ligi 10 sekundi kaugusele, aga päris löögiulatusse ei jõudnud.

Finišis oli Riiberi edu Geigeri ees 15,3 sekundit. Ka järgmised kaks kohta läksid sakslastele, kui tihedas heitluses edestas Eric Frentzel (+34,1) Terence Weberit (+34,5) ja Espen Anderseni (+34,8).  Kuuendana liugles üle lõpujoone 14. kohalt startinud soomlane Ilkka Herola (+55,2) 

Ilves tegi mäel 92meetrisse õhulennu, mis andis 116,7 punkti ja ta pääses suusarajale üheksandana, liidrist 1.11 hiljem. Eestlase kahjuks oli vahe kaheksanda ja kümnenda mehega üpris suur, mistap sõitis 25aastane talisportlane esimesed 2,5km üksinda.

Poolel võistlusmaal uhasid temast mööda kahevõistluse ühed tugevamad suusasõitjad Herola ja Espen Björnstad, kelle tuules Ilves ei suutnud püsida. Viimaseks ringiks sai Ilves lõpuks väärilised kaaslased, aga lõpukiirendusel leppis eestlane 14. kohaga (+1.55,0).

Võistluse 20 parimat.

Foto: Fis-ski / Ekraanitõmmis

Laupäeval sai Ilves Ramsaus 15. koha. Toona läks üheksandat positsiooni hoidnud Ilvese võistlus viimasel laskumisel kukkumise nahka. „Läksin viimast kurvi liiga seest ja seal oli jää,“ selgitas ta Õhtulehele toona.

MK-sarja juhib kindlalt Riiber, kes on võtnud seitse esikohta. Ainsana jäi norralane võiduta hooaja teisel võistlusel Rukas, kus ta võeti hüppemäel maha. Toona haaras vabaks jäetud trooni endale Weber. 700 silma kogunud Riiberile järgnevad austerlane Johannes Lamparter (420) ning Weber (356). Ilvesel on koos 180 punkti, mis annab üldarvestuses 14. positsiooni.

Järgmistel nädalatel on kahevõistluse MK-sarjas pisike paus. Kuid alates 8. jaanuarist võisteldakse igal nädalavahetusel, kui MK-etapid toimuvad Itaalias Val di Fiemmes, Saksamaal Klingenthalis, Sloveenias Planicas ning eestlaste jaoks kurikuulsas Austria Seefeldi suusakompleksis.

MK-sarja 20 parimat.

Foto: Fis-ski / Ekraanitõmmis