Elvira Öberg.

Foto: AFP / Scanpix
Talisport
19. detsember 2021, 15:10

Teist päeva järjest võidutsenud Öberg ületas finišijoone Rootsi lipuga (3)

Laskesuusatamise Annecy MK-etapi naiste 12,5 km pikkuse ühisstardist sõidu võitis Elvira Öberg. Eile triumfeeris rootslanna 10 km jälitussõidus.

Karjääri teise MK-etapi võidu teeninud 22aastane Öberg saabus viimasesse tiiru alles kaheksandana. Ent erinevalt paljudest konkurentidest ei eksinud ta laskmisel ning väljus sealt tšehhitari Jessica Jislova järel teisena.

Lõpus enam keegi Öbergile vastu ei saanud ning üle finišijoone tuli ta Rootsi lippu lehvitades.

„Uskumatu on Rootsi lipuga finišeerida. See on unistuse täitumine! Ma ei oodanud täna võitu, kuigi taastusin eilsest hästi. Olen püsti väga hästi lasknud, tundsin end väga enesekindlalt. Olen uhke, et suutsin rahulikuks jääda. See oli mulle väga üllatav, et väljusin neljandast [ehk viimasest] tiirust liidrina,“ lausus Öberg pärast võistlust IBU Live TV vahendusel.

Rootsi suusataja järel sai teise koha prantslanna Julia Simon (+10,7). Kolmas oli venelanna Kristina Reztsova (+12,1), esimesena jäi poodiumilt välja Itaalia suusataja Dorothea Wierer (+13,3). 30 võistlejast ainsana igas tiirus eksimusteta lasknud Jislova pidi lõpuks leppima viienda kohaga (+13,9), Marte Olsbu Röiseland oli Norra parimana kuues (+19,3).

Eestlannasid täna võistlustules polnud.

Suusarajal oli täna kiireim Justine Braisaz-Bouchet (31.02,9). Viis möödalasku teinud prantslanna sai kokkuvõttes 15. koha. Puhta sõiduaja poolest oli teine Elvira Öberg (31.14,7; kaks möödalasku) ja kolmas tema vanem õde Hanna Öberg (31.23,9; neli möödalasku).

Ühisstardist sõidu 20 parimat: