Tom Fowler.

Foto: toyotagazooracing.com
WRC
19. detsember 2021, 22:06

Toyota tehnikadirektor lükkas ümber kuulujutud, et ta astub Adamo saabastesse

Detsembri alguses teatas Hyundai rallimeeskond, et poolte kokkuleppel lõpetati päevapealt leping senise tiimibossi Andrea Adamoga. Dirtfish spekuleeris, et Hyundai üritab tema asendajaks meelitada Toyota tehnilist direktorit Tom Fowlerit, kuid mees ise lükkas jutud ümber.

Dirtfishile sosistasid siseringi allikad, et Hyundai on läbirääkimistes Fowleriga. Väide oli üsna ootamatu, sest Fowler on Toyota uue hübriidauto GR Yaris Rally1 peadisainer ning masina testimised on täies hoos. 

Fowler lükkas aga jutud ümber. „Pärast kogu tööd, mida oleme teinud Yaris WRC masinaga viimase viie aasta jooksul ja nüüd teeme Yaris Rally1ga, on mul võimatu meeskonnast lahkuda – isegi siis kui selline pakkumine oleks laual. Oleme Toyotas palju ära teinud,“ kommenteeris Fowler kuulujutte Dirtfishile.

Nii jätkab Hyundai meeskond teist nädalat pealikuta. Ajutiselt on ametis praegune Hyundai Motorspordi boss Scott Noh, kuid väidetavalt ei soovi ta Adamo rolli täiskohaga üle võtta. Spekulatsioonide tasemel on läbi käinud ka kevadel Hyundai rallimeeskonnaga liitunud insener-geeniuse Christian Loriaux', tiimist suvel lahkunud mänedžer Alain Penasse’i ja endise ralliässa Petter Solbergi nimed.

Samal ajal naasis Hyundai masinat testima. Nimelt tegi Thierry Neuville detsembri alguses karmi avarii ning meeskonna ainus valmis hübriidmasin purunes 30meetrise kukkumise järel kasutuskõlbmatuks. Belglane testis nädala alguses uut Hyundai i20 Rally1 autot Alzenau tehases ja laupäeval mõõtis teid juba Kagu-Prantsusmaal. Sama testimise raames pääsevad eeldatavasti auto rooli ka Ott Tänak ja Oliver Solberg.