Daniel Zaitsev.

Foto: Martin Ahven
Ujumine
20. detsember 2021, 18:34

Daniel Zaitsev edukast MMist: mul on hea meel, et sain mõnest tagasilöögist üle

Daniel Zaitsev lõpetas Abu Dhabis lühirajaujumise MMi soliidselt: esmaspäeva hommikul püstitas ta 100 meetri kroolis Eesti rekordi 47,08 ja pääses poolfinaali. Õhtul ei õnnestunud 24aastasel tallinlasel finaaliust lahti muukida, ent ta jäi etteastetega rahule.

Pühapäeva õhtul oli Valeri Gabisonia õpilane rahulolematu, sest ei jõudnud 50 meetri liblikujumises medalilahingusse.

„Jah, eile oli raske päev,“ arutles Zaitsev esmaspäeval. „Plaan oli finaali saada, kuid see ei õnnestunud - olin pettunud ja vihane! Täna hommikul ärkasin puhanud peaga, läksin basseini ja tunne oli üpris hea. Teadsin, et see on viimane ala, enam polnud midagi kaotada. Mõtlesin, et panen täiega välja kõik, mis mul veel sees on. Hommikul pigistasingi endast maksimumi. Õhtul oli juba raske paremini ujuda.“

Zaitsev parandas eelujumises oma nimel olnud Eesti rekordit koguni 39 sajandikuga ja jõudis 12. ajaga poolfinaali. Eelujumise kiireim oli kanadalane Joshua Liendo Edwards, kes läbis neli basseinipikkust 46,26ga.

Esimeses poolfinaalis oli Zaitsev poolel distantsil liider, lõpus hoog kahjuks rauges ja ta sai 47,42ga 15. koha. Viimasena pääses finaali iirlane Jack McMillan, kelle tulemus oli 46,70. Poolfinaali kiireim oli itaallane Alessandro Miressi 45,58ga.

Tuletame siinkohal meelde, et Zaitsev murdis poolfinaali ka 50 meetri vaba- ja 50 meetri liblikujumises. „Tegelikult oli suhteliselt segane MM,“ mõtiskles ta. „Kõik alad toimusid järjest. Esimesel päeval polnud head tunnet, teisel juba oli. Hankisin jälle palju väärtuslikke kogemusi ja uusi mõtteid. Olen rahul, et sain mõnest tagasilöögist üle ning suutsin end kokku võtta. Nüüd tuleb puhkus, pärast seda räägin treeneriga ja paneme plaanid paika.“

Maria Romanjuk ujus 200 meetrit kompleksi ajaga 2.17,08, mis andis talle kokkuvõttes 30. koha. Eelvõistlusel oli parim ameeriklanna Kate Douglas, kelle tulemus oli 2.04,24.