Jürgen Klopp

Foto: PA / Scanpix
Jalgpall
20. detsember 2021, 18:21

Koroonaviiruse poolt põlvili löödud Inglismaa klubid otsustasid jõulupausi vastu

Möödunud nädalavahetusel jäid koroonaviiruse vohamise tõttu ära kuus Inglismaa kõrgliiga matši. Liiga 20 klubi kohtusid esmaspäeval, kus arutati järgmisi samme. Nimelt toimub alates 26. detsembrist viie päeva jooksul kaks mängudevooru ning laual oli variant, et üks neist voorudest lükatakse edasi.

Lõppenud nädala alguse seisuga andsid inglismaa kõrgliiga mängijad 42 positiivset koroonatesti ja numbrid on minemas aina hullemaks. Sellest olenemata klubid vooru edasi lükata ei soovinud. Nii toimuvad kõik matšid, kus mõlemad tiimid suudavad kohale saata 13 tervet väljakumängijat ja ühe väravavahi.

Otsus on seda üllatavam, et meeskondade treenerite sõnul on praegu mängimine jabur. Näiteks viigistas mitme põhimeheta murule jooksnud Liverpool 2 : 2 Tottenhamiga, millega järel ütles esimese juhendaja Jürgen Klopp, et 26. ja 28. detsembril mängimine pole võimalik. „See on võimatu, meil pole mängijaid. Peame mõtlema, et võime saada ühe või kaks positiivset juhtumit juurde. Me ei saa seda kõike lihtsalt jõuga läbi suruda. 26. ja 28… see pole võimalik. Me eelistaksime mängida, kuid vajame kalendriga abi,” vahendas BBC sakslase sõnu.

Möödunud laupäeval pidi toimuma kuus mängu, aga toimus vaid üks. Londoni Chelsea üritas aga oma pühapäevast mängu Wolverhamptoniga edasi lükata, kuid see ei õnnestunud. Tiimi peatreener Thomas Tuchel polnud otsusega nõu. „Mängijad on suures ohus... mitte ainult Covidi tõttu, vaid ka füüsiliselt,“ sedastas ta toona.

Kalendri muutmiseks oleks vaja läinud 20st meeskonnast 14 nõusolekut. Kuna liigas on mängus suured telerahad, siis eeldatavasti kärbitakse graafikut karikamängude arvelt.